X

Un copil de 13 ani a trecut ilegal frontiera cu Ucraina

Un copil de 13 ani a trecut ilegal frontiera cu Ucraina

Un copil, cetățean al Ucrainei, a fost depistat de oamenii legii în orașul Lipcani. Acesta ar fi traversat ilegal frontiera de stat.

Potrivit oamenilor legii, echipa mobilă a Poliției de Frontieră a depistat în orașul Lipcani un copil fără acte de identitate, care părea dezorientat, transmite Știri.md.

Citeşte şi: O mașină a izbit în plin poarta Ambasadei Rusiei din Chișinău/ UPDATE – Stiripesurse.md

În cadrul discuțiilor s-a stabilit că adolescentul de 13 ani este cetățean al Ucrainei și a plecat de acasă acum două zile, din cauza unui conflict cu membrii familiei sale.

Astăzi, 2 august, acesta ar fi traversat ilegal frontiera de stat din Ucraina în Republica Moldova.

Totodată, polițiștii au observat că minorul avea mai multe zgârieturi pe mâini, care păreau a fi provocate de un obiect ascuțit. În aceste circumstanțe, până la sosirea lucrătorilor medicali, minorul a fost condus la sediul SPF Lipcani, fiindu-i oferită asistența necesară.

Cercetările pe caz continuă, fiind luate contactele cu autoritatea de asistență socială, dar și cu omologii Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei. Conform acordului stabilit între state privind readmisia, minorul urmează să fie transmis părții ucrainene.

Tags: copilSPF Lipcaniucraina
Categorii: SocialȘtirile zilei