Un copil de doar trei a fost găsit rătăcind la graniţa dintre SUA şi Mexic

Publicat:

Agenţi vamali americani au anunţat miercuri că au găsit un băiat de trei ani singur lângă frontiera cu Mexicul care, au declarat ei, a fost “abandonat de contrabandişti”, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Copilul, care nu vorbeşte bine din cauza vârstei sale fragede, avea numele şi un număr de telefon scrise pe pantofi, au precizat ei într-un comunicat.


Citește și : Statele Unite sancţionează persoane şi entităţi care oferă susţinere mişcării Hezbollah

El a fost descoperit marţi dimineaţă când agenţii care patrulau în Brownsville, sudul Texasului, au văzut mai mulţi oameni pe jos.

“Când au încercat să intercepteze grupul, presupuşii imigranţi clandestini s-au împrăştiat într-un câmp”, au scris ei în comunicatul lor. Acolo au găsit băiatul plângând.

Copilul a fost examinat de medici care l-au găsit într-o stare bună de sănătate, au precizat poliţiştii de frontieră în comunicat.

Toate încercările de a-i localiza părinţii au fost până acum zadarnice.

Descoperirea copilului abandonat ilustrează din nou tragediile umane care au loc la graniţa de sud a Statelor Unite, unde un număr tot mai mare de migranţi sosesc din America Centrală.

Aceştia sunt adesea familii sau minori care fug de violenţă şi mizerie din Honduras, Guatemala şi El Salvador şi călătoresc în grupuri pentru mai multă siguranţă.

Citește și : Doi dintre autorii atacurilor din Sri Lanka erau fiii unui cunoscut om de afaceri din Colombo

Prezenţa multor copii în rândurile lor a creat o criză umanitară la frontieră, în timp ce facilităţile de primire sunt supraaglomerate. Aproape 9.000 de minori neînsoţiţi au fost arestaţi în martie, potrivit statisticilor oficiale.

În acest context, şeful postului poliţiştilor de frontieră din Brownsville, Jorge Gonzalez, a declarat pentru New York Times că băiatul descoperit marţi nu a fost un caz izolat.

Preşedintele Donald Trump, care a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale un obiectiv al preşedinţiei sale, a salutat miercuri “munca formidabilă” pe care o face poliţia la graniţă. Poliţia “a arestat deja peste 418.000 de imigranţi ilegali în acest an, mult mai mult decât anul trecut în aceeaşi perioadă”, a salutat el pe Twitter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA

VIDEO - Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani...

Condamnat penal pentru că a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului

Condamnat penal pentru că a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului Procuratura raionului Fălești anunță despre pronunțarea la 01 octombrie 2024...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE Ministerul Afacerilor Externe a început să expedieze plicurile cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.