X

Un cotidian din Turcia publică numele a 15 saudiţi implicați în dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi

Cotidianul pro-guvernamental turc Sabah a anunțat miercuri că a identificat 15 membri ai unui serviciu de securitate care au fost implicați în cazul dispariției recunoscutului jurnalist saudit Jamal Khashoggi, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Khashoggi a fost văzut ultima oară cu o săptămână în urmă, intrând în sediul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul pentru a ridica mai multe documente care îi erau necesare pentru a se putea căsători.

Citește și : Zakharova: Peste 1.000 de militanţi au părăsit zona demilitarizată din regiunea siriană Idlib

Logodnica acestuia, care aștepta afară, a spus că nu l-a mai văzut ieșind de acolo, iar sursele cotidianului au spus că ei cred că jurnalistul, un critic proeminent al regimului din Arabia Saudită, a fost ucis în interiorul misiunii diplomatice.

Arabia Saudită a respins acuzațiile ca fiind nefondate. Autoritățile saudite nu au comentat până acum informațiile potrivit cărora 15 cetățeni ar fi călătorit în Turcia.

O sursă turcă de securitate a declarat pentru Reuters că un grup de 15 cetățeni din Arabia Saudită, inclusiv câțiva oficiali, au ajuns în Istanbul și au intrat în consulat pe 2 octombrie, în aceeași zi în care Khashoggi s-a aflat acolo, după care au părăsit țara.

Cotidianul Sabah a publicat numele și anii nașterii celor 15 saudiți despre care a spus că au ajuns în aeroportul Ataturk din Istanbul pe data de 2 octombrie. 12 dintre aceștia au ajuns marți dimineață, conform imaginilor capturate la serviciul de control al pașapoartelor. Cei 15 au plecat la patru ore diferite, a transmis Sabah.

Citește și : Preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel şi-a inaugurat contul pe Twitter

Canalul de televiziune turc NTV a transmis o serie de înregistrări video cu persoanele care au ajuns în aeroport și s-au cazat la un hotel, precum și imagini cu o camionetă care a ajuns la reședința consulului general la două ore după ce Khashoggi a intrat în consulat.

Tags: Arabia sauditacotidianJamal Khashoggijurnalistsecuritateturcia
Categorii: DiasporaSinteze