X

Un criminal în serie a murit în aşteptarea execuţiei

Un bărbat din SUA condamnat la moarte pentru asasinarea brutală a cinci oameni, inclusiv a doi copii, a murit duminică, în aşteptarea execuţiei, au anunţat autorităţile, transmite luni dpa, potrivit agerpres.

Joseph Edward Duncan III, în vârstă de 58 de ani, a murit la un centru medical din apropierea închisorii federale din Terre Haute, statul Indiana, a scris procuratura locală. Cauza morţii nu a fost dezvăluită, dar Duncan fusese diagnosticat cu cancer cerebral în fază terminală, au indicat procurorii.

Citeşte şi: Olandezii s-au supărat pe presă şi i-au atacat pe jurnaliştii care relatau despre înghesuiala din biserici

Duncan a fost condamnat la moarte pentru uciderea, în 2005, a lui Dylan Groene, de 9 ani, pe care l-a răpit împreună cu sora lui, Shasta Groene, de 8 ani, după ce i-a masacrat cu un ciocan pe mama copiilor, Brenda Groene, pe logodnicul acesteia, Mark McKenzie, şi pe fiul lor de 13 ani, Slade Groene, în casa lor dintr-o zonă rurală din statul Idaho.

Ucigaşul a fost identificat în scurt timp după ce o chelneriţă a recunoscut-o pe Shasta, de pe un afiş cu persoane dispărute. Ulterior, Dylan a fost găsit mort într-un camping din statul vecin Montana. Potrivit autorităţilor, Duncan i-a agresat sexual pe amândoi copiii.

După ce a fost arestat, Duncan le-a mărturisit agenţilor FBI că tot el l-a ucis, în 1997, pe Anthony Martinez, de 10 ani, răpit sub ameninţarea unui cuţit de pe o alee îngrădită din spatele casei unui vecin, unde se juca împreună cu fratele lui şi nişte prieteni, în Beaumont, în statul California.

Ucigaşul i-a abordat pe copii oferindu-le 1 dolar ca să-l ajute să-şi găsească pisica şi a vrut iniţial să-l răpească pe fratele mai mic al lui Anthony, dar acesta din urmă a intervenit încercând să-l împiedice, au explicat procurorii. Cadavrul băiatului a fost găsit peste circa două săptămâni, legat şi îngropat sub pietre, într-un canion la peste 100 km distanţă, prezentând urme de abuz sexual.

Duncan fusese condamnat prima dată la închisoare când avea 16 ani, pentru viol sub ameninţarea armei asupra unui băiat de 14 ani, în 1980, fiind eliberat în 1994 şi reîncarcerat de două ori pentru consum de narcotice.

Citeşte şi: Cazurile de COVID au scăzut după ce Texasul a redeschis complet afacerile şi a renunţat la mască

“De azi e mai puţin rău în lume”, a reacţionat duminică Marcos, fratele mai mic al lui Anthony Martinez, la vestea morţii lui Duncan. “Nimic nu-mi poate aduce înapoi fratele, dar Duncan nu mai poate să facă rău nimănui, vreodată”.

“Lumea e mai frumoasă fără răul pe care l-a reprezentat Joseph Duncan”, a scris într-un comunicat şi mama lui Martinez, Diana. “Dumnezeu a decis ca sfârşitul să-i fie o lungă suferinţă şi cred că aşa se cuvine. A fost măcinat de grozăviile propriilor gânduri”.

Tags: BeaumontIdahoJoseph Edward Duncan IIIMontanastatul Californiastatul IndianaSUATerre Haute
Categorii: Știrile zilei