X

Un criminal în serie, care a ucis și dezmembrat peste 40 de femei în Kenya, a evadat

Un criminal în serie, care a ucis și dezmembrat peste 40 de femei în Kenya, a evadat

Collins Jumaisi, un bărbat din Kenya care a mărturisit că a ucis și dezmembrat 42 de femei, a evadat dintr-o celulă a poliției din Nairobi, împreună cu alți 12 deținuți, a anunțat Poliția, citată de The Guardian.

Bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost arestat în luna iulie, după descoperirea unor cadavre mutilate într-o groapă dintr-o mahala din capitala kenyană. Un purtător de cuvânt al poliției din Kenya, Resila Onyango, a declarat pentru AFP: „Au scăpat aseară, 13 în total, inclusiv suspectul cheie în cazul crimelor de la groapa gunoi”, potrivit digi24.ro.

Rămășițele a 10 femei au fost găsite în pungi de plastic într-o carieră abandonată din mahalaua Mukuru din Nairobi, a declarat luna trecută Comisia Națională pentru Drepturile Omului din Kenya. Jumaisi a fost prins pe 15 iulie lângă un bar unde urmărea finala de fotbal Euro 2024.

Șeful Direcției de Investigații Criminale, Mohamed Amin, a declarat după arestare că Jumaisi a mărturisit că a ucis 42 de femei în doi ani, din 2022, și că soția sa a fost prima victimă. „Avem de-a face cu un vampir, un psihopat”, a spus Amin atunci. Cadavrele aruncate au fost găsite la doar 100 de metri de o secție de poliție.

Categorii: ExterneȘtirile zilei