Un criminal în serie spune că e sărac-lipit și nu are bani pentru despăgubiri

Publicat:

Criminalul belgian Marc Dutroux, condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a fost torţionarul a şase fete tinere în perioada 1995-1996, “nu deţine absolut nimic” şi “este total incapabil” să-şi despăgubească victimele sau familiile acestora, a dezvăluit avocatul său într-o scrisoare, informează joi AFP, potrivit agerpres.

În scrisoarea pe care au primit-o părinţii celor patru fete ucise şi cele două tinere femei care au fost de asemenea torturate şi violate dar, care au supravieţuit sechestrării, Bruno Dayez afirmă că Dutroux, clientul său, “este gata să răspundă” întrebărilor care ar fi în suspensie. Pentru că, asigură el, “procesul de la Arlon (în 2004) nu a oferit, nici pe departe, răspunsul la toate întrebările”.


Citește și: Atac xenofob împotriva unui migrant din Germania

Totodată, avocatul atenţionează asupra riscului de a fi dezamăgite eventuale aşteptări în materie de “reparaţii” şi “despăgubiri”. “În ceea ce priveşte despăgubirea voastră, sunt obligat să admit că el (Marc Dutroux) nu deţine absolut nimic şi este total şi definitiv incapabil să satisfacă această exigenţă”, notează Dayez.

Avocatul înscrie acest demers în perspectiva unei noi cereri de eliberare condiţionată. Având drept obiectiv eliberarea lui Dutroux în 2021, el aminteşte că una dintre cele “cinci condiţii” pentru o eliberare anticipată vizează “atitudinea condamnatului la adresa victimelor”. Astfel, din acest punct de vedere, “mi s-a părut oportun să fac un pas în direcţia voastră”, notează el.

Citește și: Trump se ia ‘la trântă’ cu coloșii din lumea internetului: ‘Este o problemă foarte gravă’

Marc Dutroux, care a stat 22 de ani după gratii şi are astăzi 61 de ani, a fost arestat în 13 august 1996. Două zile mai târziu, două adolescente, Laetitia Delhez şi Sabine Dardenne – dispărute cu câteva zile şi respectiv câteva luni înainte – au fost găsite vii într-o ascunzătoare amenajată în subsolul uneia dintre casele sale, în Marcinelle, lângă Charleroi (sud-vestul Belgiei).

În săptămânile ce au urmat, trupurile neînsufleţite ale Juliei şi Melissei, două prietene de opt ani răpite la Liege în iunie 1995 şi moarte de foame în subsolul din Marcinelle, au fost exhumate de pe una dintre proprietăţile lui. Apoi au fost două tinere flamande, An Marchal, 17 ani, şi Eefje Lambrecks, 19 ani, îngropate de vii în grădina unei alte locuinţe a criminalului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.