Un cunoscut editorialist sudanez, arestat pentru că a susţinut manifestaţiile contra Guvernului, a fost eliberat

Publicat:

Un cunoscut editorialist sudanez, Faisal Mohamed Salih, care a fost arestat joi pentru că şi-a exprimat susţinerea faţă de manifestanţii contra Guvernului, a anunţat AFP că a fost eliberat, scrie news.ro .

Jurnalistul a fost arestat joi la biroul său din capitala Khartoum de către agenţii Serviciului Naţional de Informaţii şi Securitate.


Citește și : Ţările din Grupul de la Lima măresc presiunea asupra preşedintelui venezuelan Nicolas Maduro

El a povestit pentru AFP că i s-a cerut părerea despre manifestaţiile care au izbucnit pe 19 decembrie în ţară după o majorare semnificativă a preţului pâinii.

“Le-am spus că susţin manifestările în măsura în care ei protestează paşnic, dar că nu fac parte din niciun grup de organizare”, a afirmat el, exprimându-se în engleză.

El a mai declarat că şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la proteste la mai multe posturi de televiziune regionale şi internaţionale.

“Oficialii voiau să ştie care este opinia mea şi, după mai multe discuţii, m-au eliberat la miezul nopţii”, a spus el.

Faisal Salih este un jurnalist experimentat, cunoscut drept un apărător al drepturilor omului şi al libertăţii presei din ţara sa.

El a fost laureat în 2013 al premiului “Peter Mackler”, după numele fostului redactor-şef al AFP pentru America de Nord, care recompensează curajul şi etica în jurnalism.

Citește și : Preşedintele Jair Bolsonaro, favorabil construirii unei baze militare americane în Brazilia

Mai mulţi lideri ai opoziţiei, militanţi şi jurnalişti au fost arestaţi de Serviciului Naţional de Informaţii şi Securitate de la începutul protestelor declanşate de creşterea preţului pâinii, la mijlocul lunii decembrie, de la o liră sudaneză (10 eurocenţi) la trei lire sudaneze.

Cel puţin 19 persoane au fost ucise de la începutul protestelor, potrivit autorităţilor. Amnesty International a raportat moartea a 37 de manifestanţi şi ONU a solicitat o anchetă independentă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.