Un cunoscut şaman anti-Putin, rămâne internat într-un centru psihiatric din Siberia

Publicat:

Un cunoscut şaman anti-Putin, rămâne internat într-un centru psihiatric din Siberia

Un şaman cunoscut pentru că a vrut să-l “alunge” pe Vladimir Putin, va rămâne internat într-un centru psihiatric din Siberia, a anunţat luni avocatul său, apelul lui împotriva spitalizării forţate fiind respins, informează AFP.

Aleksandr Gabişev, 22 de ani, a început în martie 2019 un marş dinspre Siberia şi intenţiona să ajungă în 2021 la Moscova, unde vroia să organizeze “o ceremonie de alungare a lui Vladimir Putin”, care el îl califica drept “demon”, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Anul acesta, el a fost arestat după ce reuşise să parcurgă pe jos sute de kilometri în direcţia capitalei ruse. Sosirea lui în mai multe oraşe provocase manifestaţii de susţinere.

Cel vizat fusese iniţial declarat “iresponsabil pentru faptele sale din cauza unor probleme mentale”, apoi internat cu forţa.

El a făcut apel împotriva tratamentului la care este supus, însă un tribunal din Siberia a refuzat să relaxeze condiţiile acestei spitalizări forţate, a anunţat luni avocatul său Aleksei Prianişnikov pe canalul Telegram.

“Vom face apel la Curtea Supremă. Între timp, o comisie de psihiatri va face o nouă evaluare a lui Aleksandr Gabişev la începutul lui octombrie”, a afirmat avocatul.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

ONG-uri de apărare a drepturilor omului acuză autorităţile ruse că recurg la internări în instituţii psihiatrice pentru a suprima vocile critice la adresa puterii, o practică ce datează încă din vremurile sovietice.

ONG-ul Amnesty International a calificat drept “formă de tortură” internarea forţată a lui Gabişev, în timp ce Memoria, ONG-ul co-leaureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2022, cunoscut pentru activitatea sa asupra represaliilor din timpul Uniunii Sovietice, îl consideră pe şaman “deţinut politic”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alarmant! 34 de incendii de vegetație în 24 de ore și 120 de ha distruse

Alarmant! 34 de incendii de vegetație în 24 de ore și 120 de ha distruse Zeci de incendii de vegetație uscată au izbucnit, în ultimele...

Doi bărbați sunt acuzaţi de proxenetism și exploatarea sexuală a două femei

Doi bărbați sunt acuzaţi de proxenetism și exploatarea sexuală a două femei Doi bărbați din Ceadîr-Lunga sunt trimiși pe banca acuzaților, fiind bănuiți de proxenetism...

Se propune decretarea stării de urgență în agricultură

Se propune decretarea stării de urgență în agricultură Fostul vicepreședinte al Parlamentului Alexandr Slusari propune decretarea stării de urgență în agricultură, având în vedere...

Trump şi-a ales vicepreşedintele

Trump şi-a ales vicepreşedintele Donald Trump a anunţat luni că-l alege pe senatorul de Ohio, J.D. Vance, pentru a-i fi vicepreşedinte în cazul în care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.