Un cuplu de moldoveni era obligat să cerşească în centrul Moscovei

Publicat:

Un cuplu de moldoveni era obligat să cerşească în centrul Moscovei

O femeie de 35 de ani din Ialoveni a fost condamnată la șapte ani de închisoare, după ce a exploatat prin cerșetorie, la Moscova, un cuplu din R. Moldova.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, procurorii vor contesta sentința Judecătoriei Chișinău, în vederea condamnării fostului soț al inculpatei, care a fost achitat, după ce a fost acuzat că ar fi contribuit la exploatarea cuplului, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Schengen nu mai există: de ce insistă România să fie primită – Stiripesurse.md

Conform materialelor cauzei, anume el ar fi pregătit plecarea lor în Rusia, în scopul exploatării, inclusiv i-a transportat spre Gara de Nord, pentru plecare la Moscova.

Potrivit Codului penal, acesta riscă până la 15 ani de închisoare, iar între timp beneficiază de prezumția nevinovăției.

Totul s-a întâmplat în 2013, atunci când femeia a fost contactată de inculpată pentru oferta de muncă cu remunerare lunară de 300 de dolari. În context, soțul victimei s-a hotărât să se alăture, așa cum avea nevoie de bani pentru o intervenție chirurgicală la un picior.

Un cuplu de moldoveni era obligat să cerşească în centrul Moscovei

Sosiți la Moscova, aceștia au rămas fără pașapoarte, după ce „angajatoarea” le făcuse copii și a continuat să le păstreze la ea. Cuplul a fost cazat într-un apartament în care dormea la podea, iar ziua de muncă începea de la 07:00 și se termina la 20:00.

Deși în fiecare seară, banii îi aduceau inculpatei, timp de două luni aceștia au primit doar 100 de dolari. Iar pașapoartele cei doi și le-au primit doar după ce au amenințat cu depunerea unei plângeri la Poliție.

Pentru ca să poată reveni în R. Moldova, aceștia au părăsit apartamentul în care erau adăpostiți, iar din banii cerșiți au acumulat surse pentru bilet spre R. Moldova și în acest timp au fost nevoiți să doarmă în subsol. După revenirea în R. Moldova, starea sănătății ambelor victime s-a agravat – femeia are grad mediu de invaliditate, iar bărbatul a decedat în 2020.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice Marea Mediterană este mare supă toxică. Un raport din iulie 2024 al World Wide Fund...

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas Adidas a eliminat imagini cu modelul Bella Hadid cu origini...

VIDEO – Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă

VIDEO - Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz va participa la Jocurile Olimpice de la Paris...

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi Neymar și-a salutat în privat cel de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.