Un cuplu de norvegieni a descoperit vestigii de vikingi sub casă

Publicat:

În cursul unor lucrări de izolare, un cuplu de norvegieni care locuieşte în nordul ţării au dezgropat mărgele de sticlă şi un topor din fier. Probabil, vestigii dintr-un mormânt vechi de un mileniu, scrie news.ro.

În Norvegia, la Bodø, în extremul nord al ţării, un cuplu a început să repare izolaţia casei lor care datează de la începutul secolului XX.


Citește și : China anunţă că ar putea pune piaţă un vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul anului

După îndepărtarea podelelor şi a nisipului, ei au descoperit un obiect în pământ un obiect cu formă ciudată. “Ne-am gândit că ar putea fi o roată de trăsură pentru copii”, a povestit Mariann Kristiansen pentru ziarul The Local.

În realitate, este vorba despre o mărgea de sticlă albastră multiseculară. Ei au mai descoperit şi un mic topor din fier. Cuplul a suspendat lucrările şi a contactat autorităţile locale din comitatul Northland. Acestea, la rândul lor, s-au adresat Muzeului Universitar din Tromsø. În Norvegia, orice obiect care datează din secolul XVI trebuie conservat.

Obiectele datează din epoca vikingilor, între anii 950 şi 1050 după Hristos, înainte ca ţara să intre în epoca creştină, sub influenţa misionarilor anglo-saxoni, a constatat arheologul Martinus Hauglid.

Citește și : Primarul din Chicago, atac dur la adresa lui Trump după revoltele de la Minneapolis: ‘F… you!’

O echipă de specialişti va excava la faţa locului pentru a cerceta mormântul. Mărimea tumulului din piatră (movilă de pământ ridicată deasupra unui mormânt) ar putea să ofere date cu privire la poziţia socială a defunctului.

O astfel de descoperire nu a mai fost făcută sub o locuinţă, dar solul Norvegiei este bogat în vestigii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.