X

Un cuplu taiwanez a fost infectat cu noul coronavirus probabil în timpul zborului între Hong Kong şi Italia

Un cuplu de pensionari taiwanezi diagnosticaţi cu noul coronavirus au fost infectaţi cel mai probabil în timpul unui zbor între Hong Kong şi Italia, potrivit autorităţilor sanitare din Taiwan, relatează vineri AFP, scrie agerpres.

Ei nu au călătorit niciodată în China şi au fost spitalizaţi în Taiwan pe 4 februarie, la trei zile după ce au revenit dintr-un sejur efectuat în Italia. Atât la dus, cât şi la întors au tranzitat prin aeroportul din Hong Kong.

Citește și : Joe Walsh renunţă la candidatura împotriva lui Trump în cursa pentru Casa Albă

”După consultarea specialiştilor, am ajuns la concluzia că locul cel mai probabil de infectare a fost la bordul avionului între Hong Kong şi Europa”, a declarat ministrul sănătăţii din Taiwan, Chen Shih-chung. El a recomandat să se poarte masca sanitară în spaţiile închise, precum avionul sau aeroportul.

Acest caz arată rolul transportului aerian în progresia răspândirii virusului care a ucis deja peste 600 de persoane în China, unde a apărut în luna decembrie.

În Hong Kong au fost confirmate 24 de cazuri de infectare, o persoană decedată şi o creştere a transmiterii locale a virusului.

Numărul cazurilor confirmate în Taiwan este de 16, din care cinci au fost anunţate joi, printre care şi acel cuplu de pensionari.

Citește și : Noul coronavirus ar putea fi răspândit de la lilieci la oameni prin intermediul pangolinilor

Taiwanul a interzis accesul chinezilor pe această insulă şi a suspendat cererile de obţinere a vizei online pentru rezidenţii din Hong Kong şi Macao. Intrarea în Taiwan a fost de asemenea interzisă tuturor cetăţenilor străini care au călătorit în China continentală, Hong Kong sau Macao în cele 14 zile anterioare, perioada de incubaţie a coronavirusului.

Tags: Chinahong kongitaliapensionaritaiwan
Categorii: Știrile zilei