X

Un depozit de armament din Irak a sărit în aer! (VIDEO) Cel puţin un mort şi zeci de răniţi

Cel puțin o persoană a murit și alte 29 au fost rănite, luni, în urma unei explozii produse într-un depozit de armament situat într-o suburbie a capitalei Irakului, au anunțat autoritățile locale, menționând că explozia a fost urmată de un incendiu, conform Reuters, transmite şi mediafax.

Depozitul de armament aparținea Forțelelor de Mobilizare Populară, grup susținut de Iran și se afla în incinta unei baze a poliției federale din sudul Bagdadului, au anunțat autoritățile

Citește și: Australia bagă sute de milioane de dolari în forțele speciale

Incendiul izbucnit în urma exploziei a provocat lansarea necontrolată a mai multor rachete, care au aterizat în mai multe cartiere situate la câțiva kilometri distanță de bază.

Majoritatea persoanelor rănite de rachetele lansate accidental sunt copii, a transmis Qasim al-Attabi, purtător de cuvânt al poliției din Bagdad.

Depozitul de armament stoca în mare parte rachete cu rază scurtă de acțiune.

Citește și: Jihadiștii amenință pe toată lumea în Siria. Primii luați în colimator sunt kurzii și forțele susținute de SUA

O sursă din poliție a declarat pentru Reuters că incidentul a fost provocat cel mai probabil de neglijența angajaților, de condițiile precare de stocare a rachetelor și de temperaturile ridicate din Bagdad. Ministerul de Interne irakian a cerut o investigație.

Ministerul Sănătății din Irak a anunțat că majoritatea persoanelor rănite au fost externate din spital și se află momentan în afara oricărui pericol.

Tags: bagdaddepozit de armamentexplozieForțelele de Mobilizare PopularăIrakIran
Categorii: Sinteze