Un deputat argentinian, grav rănit în apropierea parlamentului de la Buenos Aires

Publicat:

Un deputat argentinian Hector Olivares, membru al coaliţiei guvernamentale Cambiemos (Noi schimbăm), a fost grav rănit joi în apropierea parlamentului de la Buenos Aires şi un funcţionar care îl însoţea a fost ucis, a anunţat un parlamentar citat de un canal de televiziune local, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Au fost loviţi de gloanţe, actul a fost premeditat”, a declarat deputatul José Cano pentru canalul TN.


Citește și : Preşedintele Parlamentului European: Europa are nevoie de reforme importante

Marcelo Yadiln, în vârstă de 58 de ani, funcţionar public din provincia La Rioja (nord-vest), a fost ucis în atac, a precizat José Cano. Hector Olivares, în vârstă de 61 de ani, deputat din aceeaşi provincie, a fost transportat la spital în stare gravă.

Atacul a avut loc la ora 07:00 ( 10:00 GMT), când focuri de armă provenind dintr-o maşină i-au vizat pe cei doi bărbaţi care se aflau în piaţa situată în apropierea Congresului. Atacatorii au tras aproximativ 12 gloanţe.

Olivares făcea parte dintr-o comisie parlamentară privind legislaţia penală şi a muncii şi lucra la un proiect privind violenţa în fotbal.

Citește și : Un deputat al opoziţiei venezuelene s-a refugiat la reşedinţa ambasadorului Argentinei la Caracas

Acesta este un eveniment fără precedent în Argentina şi survine în contextul începerii campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 27 octombrie 2019.

Conform primelor elemente ale anchetei, nu există nicio îndoială că este vorba de un act premeditat şi de nu un fapt legat de insecuritate. Agresorii au tras aproximativ 12 gloanţe.

“Este un act mafiot în mod clar. Starea de sănătate a lui Hector este delicată “, a declarat Gustavo Galvan, un alt deputat UCR din La Rioja. Acesta, rudă a deputatului rănit, a declarat pentru TN că Hector Olivares nu i-a spus că primise ameninţări.

Oficialul lucra la o lege anti-huliganism, care vizează eradicarea violenţei în fotbalul din Argentina unde majoritatea cluburilor au legături cu grupuri de susţinători ai mafiei.

El trebuia să se întoarcă joi, la sfârşitul zilei, în provincia La Rioja. “Îl operează, a fost spitalizat foarte repede, la aproximativ douăzeci de minute după atac”, a declarat Ulises Lencina, un coleg al deputatului, reporterilor.

Anchetatorii analizează dacă atacul a fost îndreptat împotriva deputatului argentinian sau împotriva lui Miguel Yadon. Cele două victime aveau un apartament într-un cartier din centrul capitalei argentiniene atunci când nu se aflau în provincia La Rioja.

Secretarul pentru securitate al oraşului Buenos Aires, Marcelo D’Alessandro, a declarat că este vorba de un ”atentat” şi că poliţia a analizat imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a-i găsi pe atacatorii care au fugit de la faţa locului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Petru. Despre ce au discutat

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Petru. Despre ce au discutat Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Petru, în...

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms, l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.