X

Un deputat britanic vrea să transforme clădirea Parlamentului într-un hotel de lux

Un fost ministru britanic propune transformarea clădirii Parlamentului din Londra – emblemă a capitalei britanice şi una din cele mai cunoscute din lume – într-un hotel de lux şi obiectiv turistic, relatează marţi Xinhua, potrivit agerpres.

Deputatul Ed Vaizey, fost ministru pentru industria digitală, a afirmat într-un interviu acordat revistei Building Design că palatul Westminster ar trebui “închis” pentru a fi transformat în “clădire de patrimoniu şi hotel de lux”, iar legislativul mutat într-un complex modern, nou construit la Birmingham – al doilea mare oraş al Angliei, la 200 km de Londra.

Citeşte şi: Maduro răspunde apelului lansat de Grupul de la Lima: ‘Respingător şi ridicol!’

Propunerea sa vine în contextul în care legislatorii britanici, atât din Camera Comunelor, cât şi din Camera Lorzilor, ar urma să îşi mute, temporar, activitatea în altă parte, în vederea unei ample operaţiuni de renovare care va avea loc la Westminster, estimată la 3,5-4 miliarde de lire şi considerată cea mai mare din istoria sa. Aripa cea mai veche a palatului, Westminster Hall, are peste 900 de ani, restul complexului fiind reconstruit în secolul al XIX-lea, după ce clădirile medievale ale parlamentului au fost distruse într-un incendiu.

Vezi şi: Incendiu devastator în Paris. 10 oameni au fost ucişi de flăcări! – FOTO/VIDEO

Tags: BirminghamCamera ComunelorCamera LorzilorEd Vaizeyhotelmarea britaniepalatul WestminsterparlamentWestminster Hall
Categorii: Diaspora