Un deputat ceh compară directivele UE cu Holocaustul

Publicat:

Deputatul ceh Vaclav Klaus Junior, fiul fostului preşedinte Vaclav Klaus, a generat o controversă după ce a făcut o comparaţie între directivele Uniunii Europene de protecţie a datelor şi Holocaust, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Potrivit ediţiei de miercuri a ziarului Lidove Noviny, Klaus Junior (49 de ani) a evocat deportarea evreilor pentru a ilustra faptul că aplicarea directivelor UE privind protecţia datelor nu permite suficientă sau chiar deloc autonomie naţională.


Citește și: UMILITĂ în Parlament, Theresa May este pe picior de plecare din funcția de premier

“Noi nu putem decide decât să nu trimitem femeile bolnave acum, ci doar cu trenul următor, dar în rest facem pur şi simplu ce ni se spune”, a spus Klaus, citat de cotidianul ceh.

Petr Fiala, liderul Partidului Civic Democrat (ODS), a cerut ulterior scuze pentru ceea ce a spus că a fost o comparaţie nepotrivită.

Citește și: UMILITĂ în Parlament, Theresa May este pe picior de plecare din funcția de premier

Alţi deputaţi l-au îndemnat pe Klaus, care a intrat în parlament în 2017, să se familiarizeze cu ce este voie şi ce nu este voie în politica Uniunii Europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.