Un deputat german cere crearea unei comisii pentru anchetarea finanţărilor din timpul pandemiei

Publicat:

Un deputat german a cerut crearea unei comisii parlamentare care să ancheteze finanţarea de către Bundestag a produselor consacrate sănătăţii în timpul pandemiei de Covid-19, sugerând că s-au plătit sume excesive şi că unele zone ale politicii sănătăţii au fost gestionate prost, relatează dpa, potrivit agerpres.

Bijan Djir-Sarai, secretar general al Partidului Liberal Democrat (FDP), de centru-dreapta, a apreciat că preţul testelor PCR a fost “mult prea ridicat”.


Citește și : Forţele ucrainene rămân pe poziţii în două oraşe-cheie din estul Ucrainei

Noile dezvăluiri nu pot fi lipsite de consecinţe, iar cetăţenii au dreptul la dezvăluiri complete, a declarat politicianul german pentru dpa.

Potrivit acestuia, “afacerile mascate ale politicienilor” şi costurile testelor PCR “constituie un aspect vulnerabil legal în politica de gestionare a pandemiei”.

El a cerut ca guvernul din acea perioadă să-şi asume responsabilitatea şi ca Bundestag să creeze o comisie de anchetă “pentru a clarifica aceste incidente mai mult decât discutabile”.

Chiar dacă pandemia s-a încheiat, ancheta privind conduita inadecvată a celor responsabili în acele momente nu trebuie lăsată nefinalizată, a insistat politicianul german.

Citește și : Facebook ELIMINĂ postările care sprijină asaltul din Brazilia

Comentariile acestuia s-au referit şi la întrebările apărute mai devreme în cursul pandemiei legat de contracte de achiziţie de măşti intermediate de deputaţi din rândul creştin-democraţilor, aflaţi la putere în acea perioadă. O comisie parlamentară din landul Bavaria investighează în prezent această problemă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.