Un deputat regional brazilian se află în Ucraina pentru a fabrica cocteiluri Molotov şi a le furniza armatei ucrainene

Publicat:

Un deputat regional brazilian a anunţat că se află în Ucraina pentru a fabrica cocteiluri Molotov şi a le furniza armatei acestei ţări, pradă invaziei ruse, informează vineri AFP, potrivit agerpres

“Nu mi-aş fi imaginat că într-o zi voi fabrica cocteiluri Molotov pentru armata ucraineană”, a declarat Arthur do Val, deputat al statului brazilian Sao Paolo, într-o înregistrare video pe Instagram. Acest mesaj publicat joi seara este ilustrat cu o fotografie a lui, aşezat pe pământ, alături de zeci de lăzi pline cu sticle.


Citește și: SUA evocă o posibilă ‘crimă de război’ atacul asupra centralei nucleare din Zaporojie

Un asistent parlamentar al deputatului a confirmat pentru AFP, că Arthur do Val se află într-adevăr în Ucraina şi că el ar urma să se întoarcă în Brazilia în acest weekend.

“Am fabricat o mulţime de cocteiluri Molotov. În localul unde eram, erau peste 75.000” de asemenea cocteiluri, a precizat deputatul, într-o înregistrare video de asemenea publicată pe Instagram, dar filmată deja la frontiera dintre Ucraina şi Slovacia.

Membru al Mişcării Brazilia Liberă (MBL), mişcarea politică de dreapta care s-a făcut cunoscută prin organizarea de manifestaţii în masă pentru a cere destituirea fostei preşedinte de stânga Dilma Rousseff în 2016, acest deputat de 35 de ani anunţase la începutul săptămânii că se va deplasa în Europa pentru a-i susţine pe ucraineni.

MBL a lansat de asemenea o chetă online şi a anunţat că a strâns circa 32.000 de euro pentru a cumpăra produse de primă necesitate pentru populaţia ucraineană.

De la începutul conflictului, Arthur do Val a criticat luările de poziţie ale preşedintelui de extremă dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, care şi-a declarat “neutralitatea”, fără a condamna ofensiva lansată de omologul său rus Vladimir Putin, cum au făcut majoritatea liderilor lumii.

Citește și : Mii de maşini cu refugiaţi se îndreaptă dinspre Kiev, Harkov sau Dnipropetrovsk spre Vestul Ucrainei

În pofida discursului “de neutralitate” al lui Jair Bolsonaro, Brazilia a votat miercuri în favoarea unei rezoluţii a Adunării Generale a ONU ce condamnă ferm ofensiva rusă în Ucraina.

Cu o săptămână înainte de invazie, preşedintele brazilian a întreprins o vizită la Moscova unde a fost primit de Vladimir Putin şi l-a asigurat de “solidaritatea” sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.