Un detectiv privat israelian a folosit hackeri indieni pentru a efectua operațiuni de supraveghere pentru oligarhi ruși

Publicat:

Un detectiv privat israelian aflat în prezent în custodia SUA a folosit hackeri indieni pentru a efectua operațiuni de supraveghere pentru ruși ultra-bogați, a declarat un reporter într-un dosar judiciar, conform Reuters, informează mediafax.

Jurnalistul independent Scott Stedman a declarat în fața unui tribunal din New York că detectivul privat Aviram Azari, aflat în închisoare, a lucrat “la operațiuni de supraveghere și de spionaj cibernetic la ordinul oligarhilor ruși”, citând un amestec de rapoarte publice și surse confidențiale.


Citește și : Putin vrea să restaureze imperiul rus şi războiul ar putea să nu se încheie în 2022

Stedman a afirmat într-o declarație că unul dintre oligarhii ruși în cauză este magnatul aluminiului Oleg Deripaska, despre care a spus că l-a angajat indirect pe Azari în legătură cu o dispută de afaceri în Austria.

Purtătoarea de cuvânt a lui Deripaska a declarat într-un e-mail că acuzațiile sunt “flagrant neadevărate”. Un avocat al lui Azari, care luna trecută a pledat vinovat de conspirație pentru piraterie informatică și furt de identitate în formă agravată într-un caz separat, nu a răspuns la mesaje.

Stedman a făcut declarația în sprijinul cererii sale de a-l cita pe Azari pentru a obține peentru un proces de calomnie din Marea Britanie intentat împotriva sa de către consultantul britanic-israelian în domeniul securității Walter Soriano în 2020.

Într-o serie de articole pentru publicația sa, Forensic News, Stedman a susținut, printre altele, că Soriano era un intermediar între rușii bogați și firmele de supraveghere.

Soriano a negat acuzațiile și l-a dat în judecată, acuzându-l pe Stedman de organizarea unei campanii de defăimare, de încălcare a vieții private și de hărțuire.

Avocatul lui Stedman a declarat în fața tribunalului din New York că “mai multe surse confidențiale” i-au spus reporterului că Azari “a lucrat îndeaproape cu Soriano timp de ani de zile” și că, astfel, mărturia și documentele detectivului privat încarcerat ar putea “confirma adevărul reportajului Forensic News”.

Într-un e-mail trimis agenției Reuters, avocatul lui Soriano, Shlomo Rechtschaffen, a declarat că afirmațiile lui Stedman sunt “false și nefondate” și că reporterul “nu are nicio dovadă” că clientul său și Azari au lucrat împreună, așa cum se susține.

Într-o declarație pentru Reuters, Stedman a spus că are “motive foarte puternice să creadă că Azari a lucrat cu domnul Soriano la proiecte legate de cibernetică pentru mai mulți oligarhi ruși și alți miliardari” și că l-a citat pe Azari ca parte a unui efort “de a-mi apăra jurnalismul și afacerea”.

Citește și : Armele au devenit cauza principală de deces în rândul tinerilor americani

Azari se află în prezent în închisoarea federală din Brooklyn în așteptarea sentinței în legătură cu o campanie de hacking legată de defuncta companie germană de tehnologie financiară Wirecard AG , a declarat luna trecută avocatul său.

Reuters a raportat anul trecut că Azari a fost acuzat că a angajat firma indiană de hacking BellTroX în numele unor clienți puternici. BellTroX, care a fost, de asemenea, acuzată de hacking de către cercetătorii în domeniul securității cibernetice de la Facebook și din alte părți, nu a putut fi contactată pentru comentarii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.