X

Un deţinut condamnat la moarte, executat în statul american Oklahoma, în pofida îndoielilor cu privire la sănătatea sa mintală

Un deţinut condamnat la moarte a fost executat joi în statul american Oklahoma, în pofida îndoielilor cu privire la sănătatea sa mintală, relatează AFP, potrivit agerpres

Benjamin Cole, în vârsta de 57 de ani, a fost executat prin injecţie letală la penitenciarul McAlester, în centrul Statelor Unite, potrivit autorităţilor închisorii.

Citește și : SUA: Val de inculpări în urma unor transferuri de tehnologie în Rusia

El fusese condamnat la moarte în 2004 pentru uciderea fiicei sale de nouă luni. Potrivit procurorilor, el a ucis-o pentru a o reduce la tăcere înainte de a relua un joc video.

Potrivit avocaţilor săi, el suferea de mult timp de “schizofrenie paranoidă” şi leziuni cerebrale. Starea lui s-a deteriorat în ultimii ani şi a trăit înainte de execuţie “într-o stare aproape catatonică”, fără să facă baie, să meargă sau să comunice, au explicat ei recent.

Cu toate acestea, Curtea Supremă a Statelor Unite a interzis execuţia condamnaţilor care nu înţeleg pentru ce sunt pedepsiţi.

Odată cu apropierea datei programate pentru execuţia sa, apărătorii lui Cole au reluat apelurile pentru a încerca să-l salveze. Autorităţile din Oklahoma au menţionat însă că acuzatul a fost considerat apt pentru execuţie de către un medic.

Citește și : Liz Truss îşi anunţă demisia din funcţia de premier după 45 de zile de mandat

Tags: Curtea SupremăexecutieMcAlestermoarteOklahoma
Categorii: Sănătate