X

Un director de spital este acuzat de hărţuire sexuală

Un director de spital este acuzat de hărţuire sexuală

Mai multe femei, care au fost sau sunt și în prezent angajate ale unui spital municipal din Capitală, îl acuză pe directorul instituției că le-ar fi hărțuit sexual de-a lungul anilor în care au muncit în instituție. Acesta povestesc că el le-ar fi atins în mod nepotrivit și ar fi venit cu propuneri indecente.

„Am decis să scriu această scrisoare sub anonimat. Domnul Mihai Ciobanu este o persoană foarte influentă în mediul medical, dar și este susținut de persoane bine cunoscute din sistem, iar administrația spitalului ascunde comportamentul directorului. Deci, evit să mă expun riscului de a fi atacată din partea acestui director și susținătorilor lui”, se arată în plângerea expediată redacției Moldova.org, dar și altor instituții de presă, precum și către autorități, transmite Știri.md.

Un director de spital este acuzat de hărţuire sexuală

În scrisoare, femeia îl acuză pe directorul Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” din Chișinău, Mihai Ciobanu, că „hărțuiește sexual angajatele spitalului”. Ministerul Sănătății a confirmat pentru echipa Moldova.org că plângerea a fost înregistrată.

Una dintre angajate spune că atunci când s-a angajat la spitalul respectiv, cu mulți ani în urmă, trecea printr-o perioadă complicată. Abia își înmormântase mama și era în proces de divorț. Ea spune că își amintește cu exactitate ziua în care a fost pentru prima oară în cabinetul directorului.

„Prima cunoștință. Când am intrat, el să mă cuprindă și să mă pupe. „Doamne ferește! Domnule director!””, i-a spus femeia. Aceasta spune că s-a simțit incomod, ciudat și nu a înțeles clar ce s-a întâmplat. „Tu ești frumușică și tu mie îmi placi”, i-ar fi spus atunci bărbatul. Atunci, femeia a presupus că acesta ar putea fi în stare de ebrietate, dacă și-a permis astfel de gesturi.

Citeşte şi: Schengen nu mai există: de ce insistă România să fie primită – Stiripesurse.md

De-a lungul anilor, femeia spune că a văzut și alte fete, femei, care se întorceau din cabinetul directorului șifonate, agitate, plânse și supărate. Însă, nimeni nu a spus nimic. Într-o zi, angajata a decis să vorbească cu o colegă despre cele întâmplate, iar aceasta i-a spus că ea nu este singura.

Un director de spital este acuzat de hărţuire sexuală

„Eu nu știu ce mi-a făcut și cum m-a luat, că eu la un moment dat m-am trezit fără chiloți”, mi-a spus ea”, povestește femeia. Aceasta a spus despre mai multe cazuri care s-au întâmplat de-a lungul anilor cu colegele sale. Potrivit ei, acestea nu vorbeau deoarece se temeau să spună despre astfel de lucruri.

Anterior, direcția din cadrul CMC, căreia i se subordonează spitalul, Ministerul Sănătății și Poliția Chișinău au declarat că nu există plângeri despre hărțuire sexuală pe numele directorului sau al instituției.

Într-un răspuns oficial pentru Moldova.org, directorul instituției acuzat de hărțuire sexuală, a declarat plângerile femeilor sunt „subiective, calomnioase, false, defăimătoare”.

Citiți întregul articol aici. 

Tags: director de spitalhărţuirea sexualăMihai Ciobanu
Categorii: SocialȘtirile zilei