X

Un e-mail FAKE provoacă stupoare în Lituania: ‘Este o nouă încercare de a transforma criza coronavirusului într-o criză de securitate’

Ministrul apărării din Lituania, Raimundas Karoblis (foto), a primit un e-mail “fake” în care se anunţa retragerea forţelor NATO din ţara sa, a informat miercuri ministerul,transmite dpa, potrivit agerpres.

Mesajul, trimis în numele secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost trimis şi la unele media lituaniene, precum şi unor oficiali de la sediul Alianţei din Bruxelles.

Citeşte şi: Egiptul trimite în SUA un avion plin cu ajutoare medicale

“Este o nouă încercare de a transforma criza coronavirusului într-o criză de securitate”, a spus Karoblis.

Această informaţie falsă urmăreşte discreditarea aliaţilor NATO şi organizaţia însăşi, a adăugat ministrul lituanian.

O unitate multinaţională formată din circa 450 de militari, condusă de Germania, este staţionată în prezent la baza militară Rukla din centrul Lituaniei, în cadrul eforturilor vizând protejarea sporită a flancului estic al NATO.

Citeşte şi: Trump îi urează ‘mult noroc’ lui Kim Jong Un, neştiind dacă este bolnav

Armata lituaniană a menţionat că au fost constatate în ultimele luni o serie de “tentative consecvente” de a răspândi informaţii false legate de pandemia de COVID-19 generată de noul coronavirus SARS-CoV-2.

Lituania a raportat până acum de la declararea pandemiei 1.307 cazuri confirmate de infectare, cu 38 de decese, iar guvernul de la Vilnius a declarat stare de urgenţă şi a impus restricţii de deplasare până pe 27 aprilie.

Tags: baza militară Ruklacovid-19Jens StoltenbergLituaniaNATORaimundas KaroblisSARS-CoV-2Vilnius
Categorii: Externe