X

Un echipaj ruso-american a ajuns pe ISS într-o capsulă aparţinând SpaceX

Un echipaj ruso-american a ajuns pe ISS într-o capsulă aparţinând SpaceX

O capsulă Crew Dragon la bordul căreia s-a aflat un echipaj ruso-american a făcut marţi joncţiunea cu Staţia Spaţială Internaţională (ISS), transmite DPA.

Echipajul Crew-8, format din trei astronauţi ai NASA şi un cosmonaut, a decolat duminică seară de la centrul spaţial Cape Canaveral, din Florida. Într-o înregistrare video difuzată de NASA se poate vedea cum actualul echipaj al ISS îi primeşte la bordul avanpostului spaţial pe cei patru astronauţi, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

Capsula Crew Dragon este produsă de compania spaţială privată a miliardarului Elon Musk, SpaceX.

Aceasta este pentru prima dată de la izbucnirea războiului din Ucraina când un echipaj ruso-american este lansat în spaţiu, conform DPA.

Astronauţii NASA Michael Barratt, Matthew Dominick şi Jeanette Epps, alături de cosmonautul Aleksandr Grebenkin, urmează să petreacă 6 luni la bordul ISS, derulând activităţi de cercetare.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Aceasta este prima călătorie pe ISS pentru Epps, Grebenkin şi Dominick şi respectiv a treia pentru Barratt. Echipajul ISS numără în prezent 7 astronauţi.

Tags: Crew DragonCrew-8ISSNASA
Externe