Un editorialist The Telegraph ne îndeamnă la vacanţă: Nu luaţi în seamă lista verde a destinaţiilor! Profitaţi de locurile care nu sunt acum sufocate de turişti!

Publicat:

Prețuri mai mici, mai puțină aglomerație – cei care pot face carantină la întoarcerea acasă vor culege recompensele

Hai sa recunoastem. Lista verde este, așa cum este, mai puțin inspirată; o selecție jalnică de teritorii britanice obscure de peste mări și o mână de țări care oricum nu ne vor permite să intrăm. Nu a fost o surpriză. Secretarul pentru transporturi Grant Shapps avea de gând să joace în siguranță ‘direct pe poartă’.


Dar nu vă țineți respirația nici pentru următoarea rundă, care se va încheia în aproximativ trei săptămâni. The Telegraph a aflat că s-ar putea ca Spania, Grecia și Franța să nu fie listate verde până la sfârșitul lunii iulie sau chiar august – și asta include insulele lor, ceea ce este absolut absurd. Am vorbit săptămâna aceasta cu ministrul grec al turismului, Harry Theoharris, și a confirmat că întreaga populație din toate insulele sale, unde oricum ratele Covid sunt mici, va fi complet vaccinată până la sfârșitul lunii iunie. Ce ai mai putea cere?

Dar deviez puţin. Dacă nu vă puteți autoizola atunci când vă întoarceți dintr-o țară de chihlimbar, atunci lista verde este singura dvs. opțiune pentru o vacanță. Aceasta include cel puțin Portugalia, care, fără îndoială, va fi plină de britanicii înfometați de soare atunci când va fi redeschisă călătoriilor.

Cu toate acestea, dacă sunteți în măsură să faceți carantină acasă când vă întoarceți – poate sunteți pensionar sau lucrați încă la distanță – există multe de spus pentru destinațiile listate pe chihlimbar. În primul rând, cu o concurență mai redusă, este posibil să găsiți oferte și disponibilități mult mai bune; mai ales în țările cele mai dependente de veniturile de la vizitatorii britanici. Mai bine, le veți face o favoare.

Nu există nicio țară pe Pământ care să nu încerce să recupereze veniturile din turism pierdute după un an care a decimat sectorul și a distrus mijloacele de trai ale oamenilor. Luați Spania, care câștigă mai mult de la noi decât de la orice altă naționalitate. În ciuda faptului că a adoptat o serie de cele mai dificile blocaje din Europa, abordarea sa de a relua călătoria luna viitoare este să spunem cel puțin relaxat, sosirile nefiind nici măcar obligate să prezinte un test PCR negativ la intrare.

În timp ce FCDO recomandă în prezent împotriva „călătoriilor de agrement” în destinații de chihlimbar, nu va mai fi împotriva legii să facă acest lucru începând din 17 mai. Boris Johnson a spus-o el însuși la conferința de presă de săptămâna trecută – a sosit momentul să exercităm „bunul simț”, un sentiment pe care l-aș susține mai de mult timp.

„Astăzi facem un pas către acel moment în care învățăm să trăim responsabil cu Covid”, a spus el națiunii. „Când încetăm, în cele din urmă, să ne bazăm pe edicte guvernamentale detaliate și să luăm propriile noastre decizii pe baza celor mai bune sfaturi științifice despre cum să ne protejăm familiile și cei din jurul nostru”.

Pe baza acestui fapt, dacă ați fost vaccinat, plecarea în vacanță oriunde doriți este cu siguranță o nebunie. Ești protejat și nu ești un pericol pentru alții. Nu există nicio enigmă morală.

Într-adevăr, chiar și cei mai precauți lideri din întreaga lume occidentală recunosc acum victoria pe care aceste vaccinări au câștigat-o împotriva virusului. UE, care a fost în mare parte închisă pentru nemembri de mai bine de un an, a văzut deja suficient și a declarat că se va deschide tuturor străinilor vaccinați în această vară.

Dacă nu ați fost vaccoinat încă, puteți pur și simplu să fiți testat și să vă împachetați valiza cu conștiința curată. Și costul acestui lucru scade rapid; din nou, pe măsură ce furnizorii de vacanță se străduiesc din greu pentru a atrage clienții înapoi. Prețurile operatorului Tui încep de la 20 GBP pentru un PCR dacă rezervați un pachet cu acesta, iar compania va efectua excursii în țările listate pe chihlimbar.

Dar nu vor exista doar chilipiruri. Veți avea, de asemenea, privilegiul rar și auriu de a vă bucura de locuri care altfel ar fi înundate de turiști. Am profitat de această ocazie imediat ce prima interdicție de călătorie internațională a fost ridicată în iunie și am vizitat două locuri pe care nu le-aș mai avea altfel, așa este intoleranța mea față de mulțimi: Veneția și Santorini.

În Veneția, eu şi cu mama mea am luat o gondolă prin canalele pustii, care sunt de obicei aglomerate de traficul cu barca și, de asemenea, aveam Piața San Marco aproape doar pentru noi. În Santorini, celebrul său labirint văzut pe Instagram de domuri albe și bazine turcoaz de scufundare era gol de obișnuiți șerpuitori și influenți pufosi care de obicei umple străzile înguste pietruite. De îndată ce aceste locuri vor fi aprinse în verde, probabil că nu vom mai avea niciodată o astfel de șansă.

În ceea ce privește logistica, va fi mai greu (dar în niciun caz imposibil) să obțineți o asigurare de călătorie pentru destinațiile care nu sunt listate în mod verde. Și, probabil, veți fi judecați (nedrept) de către prietenii dvs. care încă suferă de sindromul Stockholm în cadrul campaniei de frică a proiectului, cu succes, a guvernului.

Dar nimic din toate acestea nu va avea importanță de la șezlongul dvs. pe malul Mediteranei, în timp ce așteptați ca aceștia să ajungă la curent cu faptele problemei: că în majoritatea țărilor occidentale, cei vulnerabili au fost acum vaccinați și că până acum nicio variantă nu a reușit să face ca vaccinurile să fie semnificativ mai puțin eficiente.

A venit timpul, aşa cum spune BoJo, să luăm propriile noastre decizii pe baza acestor fapte. Și timpul se scurge pentru a vă bucura de destinațiile cele mai suprasturizate din lume înainte de a reveni la starea lor pre-pandemică. Personal, voi profita din plin de asta, în timp ce încă pot.

Editorial semnat de Annabel Fenwick Elliott pentru The Telegraph şi preluat de blacknews.ro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.