Un elicoper militar rus, doborât în Armenia, nu departe de frontiera cu Azerbaidjan

Publicat:

Ministerul rus al Apărării a comunicat luni că un elicopter militar al forţelor sale a fost doborât deasupra Armeniei, nu departe de frontiera cu Azerbaidjan, doi membri ai echipajului fiind ucişi, transmite AFP, potrivit agerpres

‘Elicopterul Mi-24 a suferit tiruri venind de la sol de la un sistem portabil de apărare aeriană’, a menţionat ministrul într-un comunicat.


Citește și : Joe Biden SCHIMBĂ echipa care gestionează coronacriza în America

‘Doi membri ai echipajului au murit, iar un altul a fost evacuat cu răni de gravitate medie’, a adăugat sursa.

Aparatul de zbor a fost lovit în jurul orei locale 18.30 (14.30 GMT) în timp ce însoţea o coloană de vehicule de la o bază militară rusă în Armenia.

Elicopterul survola împrejurimile satului armean Erash, învecinat cu Nahicevan, un teritoriu azer autonom separat de restul Azerbaidjanului de teritoriul Armeniei.

‘Comandamentul bazei militare ruse 102 anchetează pentru a stabili originea tirurilor contra elicopterului’, a mai precizat Ministerul Apărării de la Moscova.

Ministerul armean pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a deplasat ajutoare la faţa locului.

Separatiştii armeni şi forţele azere se luptă de la sfârşitul lunii septembrie pentru controlul asupra Nagorno-Karabah, regiune separatistă azeră sprijinită de Armenia.

Nici Moscova şi nici Erevan nu au stabilit deocamdată o legătură între aceste lupte şi tirul care a doborât elicopterul.

Citește și : Belgia ajunge la 500.000 de cazuri de coronavirus

Rusia, aliată militar cu Armenia, întreţine relaţii bune şi cu Azerbaidjan.

Moscova a lăsat să se înţeleagă în trecut că va interveni în conflictul din Karabah dacă acesta va depăşi limitele regiunii, şi a chemat în mod repetat la o încetare a focului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.