X

Un elicopter militar S-A PRĂBUŞIT în Rusia! Ambii piloţi au murit!

Cei doi piloţi ai unui elicopter militar Mi-28, care s-a prăbuşit miercuri noaptea spre joi în regiunea Krasnodar din Rusia, şi-au pierdut viaţa, informează Ministerul Apărării de la Moscova, citat de EFE, potrivit agerpres.

Aparatul, conform unui comunicat, s-a prăbuşit în apropierea aerodromului Korenovsk când efectua un zbor de instrucţie pe timpul nopţii în condiţii meteorologice complexe.

Citește și : Procesul în procedura demiterii lui Trump ar putea începe în ianuarie

“Zborul se desfăşura fără echipament de luptă. Nu au existat distrugeri la sol. Ambii piloţi au decedat”, a arătat Ministerul Apărării, care a adăugat că la locul accidentului a fost trimisă o comisie a înaltului comandament al Forţelor Aerospaţiale din Rusia pentru a clarifica lucrurile în ce priveşte cauzele şi circumstanţele evenimentului.

Mi-28, denumit în Rusia “Vânătorul nocturn”, este un elicopter de atac a cărui dezvoltare a început în 1980, în epoca sovietică, pentru misiuni contra tancurilor.

Citește și : Kyriakos Mitsotakis: Locul Serbiei este în Uniunea Europeană

Cu o autonomie de 435 de km şi o viteză maximă de 320 km pe oră, “Vânătorul nocturn” poate zbura în condiţii meteorologice nefavorabile şi are un plafon de zbor de aproape 6.000 de metri.

Tags: elicopter prabusitKorenovskMi-28regiunea KrasnodarrusiaVânătorul nocturn
Categorii: Știrile zilei