Un europarlamentar suedez a fost CONDAMNAT pentru agresiune sexuală

Publicat:

Un europarlamentar suedez de extremă-dreapta a fost condamnat în apel pentru agresiune sexuală asupra unei deputate din partidul său, Democraţii Suedezi (SD), a anunţat luni justiţia suedeză, potrivit AFP şi agerpres.

Achitat anul trecut în primă instanţă, Peter Lundgren, în vârstă de 58 de ani, a fost în cele din urmă condamnat la 60 de zile-amendă, după ce parchetul “a prezentat mai multe probe” în faţa Curţii de Apel din Göta, în sudul Suediei.


Citeşte şi: Pentagonul intensifică finanțarea programelor sale în Ucraina – Black News

Pe baza anchetei, instanţa a concluzionat că “nu există niciun dubiu rezonabil” în legătură cu faptul că “eurodeputatul a atins sânii reclamantei şi că acest lucru s-a făcut împotriva voinţei ei”, a precizat justiţia într-un comunicat.

Membru al Parlamentului European din 2014, Peter Lundgren a fost acuzat că în martie 2018 a adus atingere “integrităţii sexuale” a victimei, “băgându-şi mâinile pe sub puloverul şi pe sub sutienul ei şi atingându-i sânii”, conform actului de acuzare.

El risca până la doi ani de închisoare.

Cazul a izbucnit în mai 2019, când Kristina Winberg, pe atunci eurodeputată SD, i-a alertat pe liderii partidului de actele comise de Peter Lundgren asupra unei alte parlamentare.

Conform presei suedeze, acest lucru i-a adus eliminarea de pe lista partidului pentru alegerile europene următoare.

Citeşte şi: CDC modifică obiectivele pandemiei de la atingerea imunității de turmă – Black News

Formaţiunea Democraţii Suedezi şi-a justificat decizia prin “comportamentul său condamnabil şi nesăbuit atât faţă de colegi, cât şi faţă de personalul” partidului.

În 2014, Peter Lundgren a devenit unul dintre primii doi reprezentanţi aleşi din partea Democraţilor Suedezi în Parlamentul European. El a fost reales la scrutinul din 2019.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.