Un exemplar din ediţia princeps a operelor lui Shakespeare ar putea fi vândut la licitaţie cu 2,5 milioane de dolari

Publicat:

Un exemplar original din ediţia princeps (”The First Folio”) a pieselor lui William Shakespeare, cu o valoare estimată până la 2,5 milioane de dolari, va fi scos la licitaţie luna viitoare, informează vineri DPA/PA Media, potrivit agerpres.

Tipărită cu aproape 400 de ani în urmă, cartea se numără printre cele sub 20 de exemplare deţinute de persoane private, potrivit casei de licitaţii Sotheby’s.


Citește și: Zelenski a vorbit cu Macron despre ‘armament greu’ şi aderarea la UE – Black News

Curatoriat de colegii de încredere ai celebrului scriitor, John Heminges şi Henry Condell, exemplarul conţine 36 de piese, dintre care jumătate tipărite în premieră.

Niciun exemplar contemporan dintre manuscrisele lui Shakespeare nu a supravieţuit, astfel că fără ”The First Folio” exista posibilitatea ca 18 lucrări, inclusiv “Macbeth”, “Furtuna” (“The Tempest”) şi “A douăsprezecea noapte” (“Twelfth Night”), să se fi pierdut pentru totdeauna.

Împărţirea pieselor efectuată de Heminges şi Condell în categorii precum “comedii”, “tragedii” şi “drame istorice” s-a păstrat până în prezent.

Exemplarul va fi expus în galeriile Sotheby’s din Londra până la data de 15 iunie, înainte de a fi scos la licitaţie la New York, pe 7 iulie, unde ar putea fi vândut cu o sumă între 1,5 milioane şi 2,5 milioane de dolari, conform estimărilor.

Citește și: Un alt ATAC ARMAT în SUA (VIDEO)! Trei persoane au fost ucise şi un poliţist rănit! – Black News

Potrivit Sotheby’s, aceasta ar putea fi singura copie cu o provenienţă scoţiană timpurie. În cazul în care acest lucru se confirmă, pe lângă faptul că reprezintă un important text sursă, exemplarul este şi o relicvă istorică fascinantă.

Exemplarului îi lipseşte însă faimoasa pagină de frontispiciu cu imaginea lui Shakespeare, care este posibil să fi fost înlăturată sau furată de-a lungul anilor pentru a fi înrămată ca portret. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.