X

Un Ferrari furat de la un fost pilot de Formula 1 în urmă cu 28 de ani, recuperat de poliţia londoneză

Un Ferrari furat de la un fost pilot de Formula 1 în urmă cu 28 de ani, recuperat de poliţia londoneză

Un Ferrari furat de la fostul pilot de Formula 1 Gerhard Berger în urmă cu 28 de ani a fost recuperat de către Poliţia Metropolitană (Met), informează luni DPA.

Ferrari-ul roşu F512M a fost una dintre cele două maşini sport italiene sustrase în timp ce piloţii lor se aflau la Marele Premiu din San Marino, găzduit de localitatea italiană Imola, în aprilie 1995, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

Poliţia metropolitană a declarat că ofiţerii săi au primit un raport de la producătorul auto în luna ianuarie a acestui an, după ce firma a efectuat verificări asupra unei maşini cumpărate de un client american prin intermediul unui broker din Marea Britanie anul trecut.

Unitatea responsabilă de combaterea traficului cu autoturisme a descoperit că maşina fusese expediată în Japonia la scurt timp după ce fusese furată, rămânând acolo până când a fost adusă în Marea Britanie la sfârşitul anului 2023, şi a intervenit pentru a intra în posesia bolidului şi a-l împiedica să fie exportat.

Cea de-a doua maşină este în continuare dată dispărută, în cazul acesteia nefiind încă operate arestări, au adăugat forţele de ordine.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

“Ferrari-ul furat – în valoare de circa 350.000 de lire sterline (443.522 de dolari) – a dispărut timp de mai bine de 28 de ani înainte de a reuşi să dăm de urma lui în doar patru zile”, a declarat agentul de poliţie Mike Pilbeam, care a condus investigaţia.

“Investigaţiile noastre au fost minuţioase şi au inclus contactarea autorităţilor din întreaga lume”, a precizat acesta.

Tags: FerrariGerhard BergerMetSan Marino
Diverse