Un focar de coronavirus a fost detectat în Noua Zeelandă

Publicat:

Un focar de coronavirus a fost detectat în acest weekend în Noua Zeelandă, unde trei membri ai aceleaşi familii ai fost testaţi pozitiv, printre care o femeie ce lucrează la un lanţ alimentar ce deserveşte zborurile internaţionale, relatează duminică AFP, potrivit agerpres.

“Avem infecţii noi şi active”, a declarat ministrul sănătăţii, Chris Hipkins, care a precizat că sursa de contagiere încă nu a fost identificată.


Citește și : Rusia a aprobat ‘preliminar’ producţia vaccinului Sputnik V în Serbia

“Este o piesă din puzzle care ne lipseşte”, a spus el, precizând că autorităţile sanitare încearcă să afle dacă infecţia cu COVID-19 s-ar putea regăsi şi în altă parte a comunităţii şi dacă circulă liber.

Autorităţile neo-zeelandeze au minimizat orice legătură cu mâncarea servită la bord, subliniind că a trecut mai mult de o săptămână de la ultima zi de muncă a femeii testate pozitiv.

Noua Zeelandă a înregistrat mai multe cazuri de COVID-19 în ultimele trei săptămâni, după o perioadă de peste două luni fără niciun caz de infectare.

Originea acestor cazuri a fost localizată într-un hotel unde persoanele venite din străinătate au stat în carantină.

Potrivit ministrului Chris Hipkins, nu este nevoie deocamdată să fie adoptate noi restricţii.

Cele trei persoane contagiate sunt respectiva femeie şi fiica sa, testate pozitiv sâmbătă, şi tatăl care a fost testat duminică.

Citește și :Merkel: Germania va avea suficiente vaccinuri în aprilie, dar relaxarea restricţiilor mai trebuie să aştepte

Şcoala la care învaţă fiica femeii va fi închisă timp de două zile şi întregul personal al centrului şi elevii vor fi testaţi pentru noul coronavirus.

Noua Zeelandă şi-a închis frontierele călătorilor din străinătate, din martie anul trecut, şi a impus o izolare strictă de cinci săptămâni din primăvara trecută.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.