Un fost al lui Manafort a admis că a făcut lobby ilegal în favoarea unui responsabil politic ucrainean

Publicat:

Un fost asociat al lui Paul Manafort, fost director de campanie al lui Donald Trump găsit vinovat de fraudă fiscală şi bancară, a admis vineri în faţa instanţei că a plătit o sumă de bani din partea unui responsabil politic ucrainean comitetului de organizare a învestirii lui Donald Trump, relatează AFP, conform agerpres.

Un tribunal federal din Washington l-a inculpat pe Sam Patten la finalul unei anchete legate de cea a procurorului special Robert Mueller.


Citește și : Uniunea Europeană acordă venezuelenilor un ajutor de 35 de milioane de euro

Acesta din urmă anchetează asupra unei posibile înţelegeri secrete între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016 şi a strâns probe care l-au trimis pe Paul Manafort în faţa justiţiei.

Sam Patten a încheiat un acord cu procurorii în care recunoaşte că nu a declarat activităţile sale de lobbyist în favoarea partidului ucrainean prorus Blocul Opoziţiei căruia Paul Manafort i-a acordat de asemenea consultanţă.

Faptul că un singur capăt de acuzare a fost reţinut împotriva lui este condiţionat de cooperarea sa cu serviciile procurorului Robert Mueller.

Potrivit unor documente de justiţie, Sam Patten a primit un milion de dolari între 2015 şi 2017 pentru activitatea sa pe lângă Blocul Opoziţiei.

El a încercat printre altele să organizeze întâlniri între “un eminent oligarh ucrainean” şi membri ai Congresului Statelor Unite, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și : Seceta crește concentrația de CO2 din atmosfera Pământului

În ianuarie 2017, el a mai aranjat ca acest oligarh ucrainean să fie prezent la ceremonie de învestire a lui Donald Trump.

Pentru aceasta, ucraineanul i-a plătit 50.000 de dolari lui Sam Patten şiunui alt intermediar, ceea ce este ilegal.

Sam “Patten ştia la acea dată că comitetul de organizare a învestiturii prezidenţiale nu putea accepta bani din partea unor entităţi străine”, potrivit documentelor acuzării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu)

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu) Omniprezente în mediu, microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor, ajungând în număr mare în fileurile pe care le...

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.