Un fost ‘bancher al anului’ din Elveția, condamnat la închisoare într-un proces de fraudă

Publicat:

Judecătorii elvețieni l-au găsit miercuri vinovat de fraudă pe fostul director general al Raiffeisen Elveția, Pierin Vincenz, condamnându-l la aproape patru ani de închisoare, la finalul unui proces concentrat pe facturile sale uriașe la cluburile de striptease și pe utilizarea fondurilor companiei, informează mediafax.

Reuters relatează că procesul de criminalitate corporatistă a fost unul dintre cele mai mediatizate din Elveția din ultimele decenii. Tribunalul districtual din Zurich l-a condamnat pe Vincenz, fost “bancher al anului” elvețian, acuzat că a câștigat milioane de euro prin afaceri ilicite în perioada în care a fost director general al băncii.


Citește și : Boris Johnson şi-a cerut din nou scuze, însă a refuzat să demisioneze din cauza ‘Partygate’

Vincenz, care a fost achitat de mai multe capete de acuzare, a fost, de asemenea, amendat cu 840.000 de franci elvețieni (900.600 de dolari), tribunalul considerându-l vinovat de utilizarea fondurilor de afaceri în scopuri private.

Avocatul său a declarat pentru Reuters că Vincenz, care neagă orice abatere, va face apel împotriva verdictului.

Toți cei șapte inculpați din procesul, care a început în ianuarie, au negat acuzațiile aduse.

Procurorii au cerut aproape 70 de milioane de franci elvețieni în total în active de la inculpați, precum și sancțiuni financiare și pedepse cu închisoarea cuprinse între doi și șase ani pentru toți inculpații, cu excepția unuia dintre ei.

Vincenz a declarat în fața instanței că o notă de cheltuieli de aproape 200.000 de franci elvețieni pentru vizite la un club de striptease a fost în mare parte legată de afaceri, în timp ce o cină de 700 de franci cu o femeie pe care a cunoscut-o pe aplicația de întâlniri Tinder a fost justificată pentru că se gândea la ea pentru un post în domeniul imobiliar.

Citește și : Macron: Putin a ‘decis să nu se oprească’ în Ucraina deoarece ‘are nevoie de o victorie militară’

 

Alți inculpați au fost acuzați de comportament anticoncurențial și de faptul că au acționat în calitate de complici în afaceri, prin care procurorii susțin că au câștigat milioane de euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.