X

Un fost comandant de la baza navală de la Guantanamo, condamnat la doi ani de închisoare

Un fost comandant al bazei navale americane de la Guantanamo a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru declaraţii mincinoase şi obstrucţionarea justiţiei după moartea în 2015 a unui civil la această bază din Cuba, relatează AFP, potrivit agerpres.

Căpitanul John Nettleton, în vârstă de 53 de ani, aflat la pensie, a fost condamnat în ianuarie pentru mai multe infracţiuni legate de moartea lui Christopher Tur.

Citește și : Regele Harald al V-lea al Norvegiei a fost OPERAT la inimă

Acesta din urmă, un angajat civil al acestei baze în care Statele Unite reţin suspecţi de terorism, a fost găsit înecat în largul Guantanamo în ianuarie 2015.

Înainte de moartea sa, Christopher Tur îl acuzase pe Nettleton că are o aventură cu soţia sa, conform dovezilor prezentate în timpul procesului.

Cei doi bărbaţi au avut o altercaţie la Clubul Ofiţerilor din cadrul bazei în seara zilei de 9 ianuarie 2015, urmată de o alta la domiciliul lui Nettleton mai târziu în aceeaşi zi.

Christopher Tur a fost dat dispărut a doua zi.

John Nettleton a fost condamnat pentru că a indus în eroare anchetatorii care au investigat moartea lui Christopher Tur şi l-au condamnat pentru obstrucţionarea justiţiei, fals în documente şi declaraţii mincinoase.

Vezi și : Israelul este PÂRJOLIT de mai multe incendii de vegetație (VIDEO). Zeci de locuințe au fost evacuate în grabă!

El a fost condamnat joi, în Florida, la doi ani de închisoare şi la un an de libertate supravegheată.

“Nettleton a indus în eroare anchetatorii care încercau să afle ce i s-a întâmplat lui Christopher Tur şi a împiedicat (ancheta), iar acest verdict asigură că va plăti un preţ ridicat”, a declarat procurorul general adjunct american, Brian Rabbitt.

Tags: Christopher TurCubaGuantanamoinchisoareJohn Nettleton
Categorii: Știrile zilei