Un fost deputat indian, condamnat la închisoare pe viaţă pentru viol, într-un caz de răsunet

Publicat:

Un tribunal din New Delhi l-a condamnat la închisoare pe viaţă un fost deputat al partidului de guvernământ Bharatiya Janata (BJP), pentru violarea unei adolescente, a anunţat avocatul fostului politician, în urma unui caz devenit de notorietate şi care a alimentat furia populară faţă de violenţele sexuale împotriva femeilor, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Kuldeep Singh Sengar, fost deputat din partea statului Uttar Pradesh (nord), cel mai populat din India, a fost condamnat în baza prevederilor privind protecţia copilului din legea infracţiunilor sexuale. Sengar a pledat nevinovat la acuzaţia adusă.


Citește și : Un bărbat a fost executat în Belarus pentru un dublu asasinat

Potrivit avocatului Tanveer Ahmed Mir, clientul său a fost condamnat şi la plata unei amenzi de 2,5 milioane de rupii (35.000 de dolari).

‘Şi-a primit pedeapsa. Sunt foarte fericită. Astăzi ni s-a făcut dreptate’, a declarat sora victimei, citată de televiziunea India Today.

Sengar va contesta verdictul la Înalta Curte din New Delhi, a indicat avocatul, iar cazul s-ar putea prelungi mai mulţi ani în instanţele indiene.

Acesta a ajuns în atenţia publică anul trecut, când victima, care era adolescentă în 2017, când ar fi avut loc violul, a încercat să se sinucidă, acuzând poliţia de inacţiune.

Citește și : Nava Ocean Viking salvează 112 migranţi găsiţi pe o barcă în apropierea Libiei

În luna iulie, un camion a intrat în maşina cu care călătorea tânăra. Două din rudele femeii au murit în accident, iar ea a fost rănită. De atunci, familia se află sub protecţia poliţiei.

În urma criticilor că nu l-a sancţionat pe deputat, prim-ministrul Narendra Modi, liderul BJP, l-a exclus pe Sengar din partid în august.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă Astăzi, 7 iulie, intră în vigoare Codul galben de caniculă emis de...

Tragedie la scăldat. Un bărbat s-a înecat într-un lac din Mileștii Mici

Tragedie la scăldat. Un bărbat s-a înecat într-un lac din Mileștii Mici Un bărbat de 53 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului într-un...

Cahul Football Fest: Meciurile EURO 2024 vor fi transmise live în Piața Independenței

Cahul Football Fest: Meciurile EURO 2024 vor fi transmise live în Piața Independenței Fani ai fotbalului, pregătiți-vă! În perioada 9-14 iulie, Piața Independenței din Cahul...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.