X

Un fost deputat norvegian este trimis la închisoare pentru decontări false

Justiţia din Norvegia a condamnat miercuri la 11 luni de închisoare cu executare pentru fraudă un fost deputat care a recunoscut că a întocmit zeci de note de cheltuială fictive, relatează AFP, potrivit agerpres.

Curtea Supremă, cea mai înaltă instanţă din ţara nordică, a înăsprit cu patru luni pedeapsa pronunţată de instanţele inferioare împotriva lui Mazyar Keshvari, fost deputat al dreptei populiste antiimigraţie (Partidul Progresului).

Citește și: Olanda legalizează EUTANASIA copiilor bolnavi

Keshvari, care are 39 de ani, a admis că a prezentat pentru decont parlamentului 72 de note de cheltuieli pe o perioadă de trei ani reprezentând deplasări care nu au avut loc, ceea ce a creat un prejudiciu total de aproape 450.000 de coroane (41.500 de euro).

Curtea Supremă a evocat o “încălcare gravă a încrederii învestite în funcţia de membru al Storting”, parlamentul unicameral norvegian.

Citește și: Uniunea Europeană este pregătită pentru un Brexit DUR

Keshvari şi-a cerut scuze publice, a rambursat suma încasată necuvenit şi a plecat din partid.

Cazul său a fost dezvăluit în octombrie 2018 de ziarul Aftenposten, care a publicat între altele fotografii ce au demonstrat că deputatul nu se putea afla în datele respective în deplasările pentru care ceruse rambursarea cheltuielilor.

Tags: Curtea SupremădeputatfraudaMazyar KeshvariNorvegiaOsloPartidul ProgresuluiStorting
Categorii: Diaspora