Un fost eurodeputat maghiar este acuzat de fraudarea bugetului Parlamentului European

Publicat:

Procuratura ungară l-a pus sub acuzare pe un fost europarlamentar ales din partea formaţiunii de opoziţie Jobbik, împreună cu şapte complici, în legătură cu fraudarea bugetului Parlamentului European cu peste 155 de milioane de forinţi (aproape 434.000 euro) şi alte infracţiuni, informează joi MTI, potrivit agerpres.

Şeful Biroului de anchete al procuraturii centrale, Imre Keresztes, a declarat pentru MTI că ancheta în acest caz a fost lansată la recomandarea organismului Uniunii Europene antifraudă, OLAF.


Citește și: David Sassoli va deschide simbolic viitoarea sesiune a PE la Strasbourg

Eurodeputatul în cauză, Csanad Szegedi, a reprezentat Jobbik în PE între 2009 şi 2012, iar ulterior, până în 2014, a fost europarlamentar independent.

Potrivit acuzaţiilor ce i se aduc, frauda a constat în angajări fictive şi decontarea de deplasări ori vizite fictive sau supraevaluate. Unii dintre asistenţii lui Szegedi au fost complici la această fraudă, au stabilit procurorii.

Citește și: UE prelungește până duminică termenul pentru un acord cu UK

Csanad Szegedi a respins aceste acuzaţii, în timp ce un fost asistent al acestuia a recunoscut parţial infracţiunile, a menţionat Keresztes.

Fraudele de un asemenea nivel sunt pasibile de o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare, conform legislaţiei din Ungaria, a mai precizat procuratura.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de...

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington Războiul din Ucraina a revitalizat mai mult ca oricând NATO,...

Putin l-a felicitat pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor

Putin l-a felicitat pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis ''felicitări sincere'' noului preşedinte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.