X

Un fost judecător CORUPT vrea să revină în sistem

Un fost judecător CORUPT vrea să revină în sistem

Magistratul de la Curtea de Apel Chișinău Sergiu Arnăut vrea să revină în funcție, după șase ani, și să fie repus în toate drepturile avute anterior.

Consiliul Superior al Magistraților (CSM) va examina cererea judecătorului în ședința de joi, 21 decembrie. Sergiu Arnăut a fost suspendat din funcția de judecător pe 12 decembrie 2017, „până la adoptarea hotărârii definitive pe cauza” în care era cercetat pentru patru episoade de trafic de influență, transmite Zdg.

Un fost judecător CORUPT vrea să revină în sistem

Judecătorul din cadrul Judecătoriei Bălți Ghenadie Eremciuc, care a fost transferat temporar la Curtea Supremă de Justiție în luna mai 2023, a pronunțat pe 7 noiembrie 2022 o sentință de achitare a magistratului Sergiu Arnăut pe toate cele patru episoade, „din motiv că fapta inculpatului nu întrunește elementele infracţiunii”.

Citeşte şi: Statul american în care Donald Trump este interzis la alegerile prezidențiale – Stiripesurse.md

Deși Curtea de Apel Bălți a admis la începutul lunii decembrie 2023 apelul procurorului în Procuratura Anticorupție (PA) și a casat hotărârea în latura penală, Arnăut a fost achitat „pe motiv că nu s-a constatat existenţa faptei infracţiunii”.

Tags: Consiliul Superior al Magistraților (CSM)Curtea de Apel BălțiProcuratura Anticorupție (PA)Sergiu Arnăut
Categorii: Știrile zilei