X

Un fost jurnalist de investigaţie rus a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru ‘înaltă trădare’

Un tribunal rus l-a condamnat luni pe fostul jurnalist de investigaţie rus pe probleme militare Ivan Safronov la 22 de ani de închisoare pentru “înaltă trădare”, relatează AFP, potrivit agerpres.

Încarcerat din 2020, Safronov, în vârstă de 32 de ani, va trebui să-şi ispăşească pedeapsa într-o “colonie penitenciară cu regim sever”, potrivit deciziei tribunalului municipal din Moscova.

Citeşte şi: Un avion privat S-A PRĂBUŞIT în Marea Baltică! NATO a trimis aparate de vânătoare pentru interceptarea acestuia – Black News

Expert recunoscut în probleme militare, Ivan Safronov, încătuşat, a primit verdictul cu un zâmbet din cabina de sticlă pentru inculpaţi, potrivit unui jurnalist AFP prezent la audiere.

Susţinătorii săi prezenţi în sala de judecată au scandat “Vania (diminutiv de la Ivan), te iubim”, în timp ce alţii au izbucnit în lacrimi.

Avocaţii fostului jurnalist şi-au anunţat imediat intenţia de a face recurs la această condamnare.

Ivan Safronov este acuzat că ar fi transmis unui expert politic ruso-german, de asemenea reţinut în Rusia pentru “înaltă trădare”, informaţii despre operaţiunile militare ruse în Siria, şi serviciilor de informaţii cehe date privind vânzările de arme ruseşti în Africa.

Citeşte şi: SCANDAL politic în Italia! Salvini pune la îndoială sancţiunile împotriva Rusiei – VIDEO – Black News

Safronov respinge ferm aceste acuzaţii. El a acoperit tematica militară pentru ziarele Vedomosti şi Kommersant înainte de a deveni consilier al fostului şef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, cu două luni înainte de arestarea sa în iulie 2020.

Arestarea sa a fost denunţată de foştii săi colegi, care au calificat-o drept răzbunare pentru articolele sale în care evoca eşecuri sau incidente jenante în armata rusă.

Tags: inalta tradareIvan Safronovmoscovarusia
Categorii: Știrile zilei