Un fost lider mafiot sicilian susţine că s-a întâlnit cu Berlusconi în timp ce era dat în urmărire

Publicat:

Giuseppe Graviano, un lider mafiot din Sicilia condamnat, a declarat vineri că s-a întâlnit cu fostul premier italian Silvio Berlusconi în timp ce era dat în urmărire, relatează DPA, potrivit agerpres.

Graviano, care execută o sentinţă pe viaţă pentru rolul său într-o campanie de atentate cu bombă ale mafiei la începutul anilor 1990, a făcut această afirmaţie cu prilejul unei audieri într-un proces în care este inculpat pentru uciderea a doi poliţişti.


Citește și : Joe Walsh renunţă la candidatura împotriva lui Trump în cursa pentru Casa Albă

El s-a adresat tribunalului prin intermediul unei legături video din închisoare. Televiziunea publică RAI, agenţia de ştiri ANSA şi alte media au publicat extrase din mărturia sa.

“M-am întâlnit cu Silvio Berlusconi de trei ori la Milano în timp ce eram un fugar”, a declarat Graviano la proces, potrivit ANSA.

Ultima întâlnire ar fi avut loc în decembrie 1993, cu o lună înainte de a arestarea lui Graviano şi de anunţul lui Berlusconi că intră în politică.

Într-un comunicat, avocatul lui Berlusconi, Nicolo Ghedini, a catalogat afirmaţiile lui Graviano drept “complet nefondate, desprinse de realitate şi în mod clar calomnioase”.

Observând că Graviano a vorbit despre presupusele sale contacte cu Berlusconi doar la 26 de ani după arestarea sa, Ghedini a sugerat că fostul lider mafiot inventează poveşti în speranţa de a-şi asigura “beneficii” în proces sau în condiţiile de detenţie.

Presupusele legături ale lui Berlusconi cu Cosa Nostra, mafia siciliană, au fost multă vreme subiect de speculaţii, unii sugerând că aceasta i-a finanţat afacerile timpurii şi a sprijinit intrarea sa în politică, comentează DPA.

Citește și : Noul coronavirus ar putea fi răspândit de la lilieci la oameni prin intermediul pangolinilor

Nicio legătură nu a fost vreodată dovedită, iar Berlusconi pur şi simplu a negat că ar fi existat aşa ceva.

Totuşi, unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai săi şi parteneri de afaceri, Marcello Dell’Utri, a fost încarcerat în 2014 pentru şapte ani pentru conspiraţie cu Cosa Nostra. El a fost eliberat în cele din urmă anticipat în decembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.