Un fost membru SS va fi judecat pentru incitare la ură

Publicat:

Un nonagenar fost membru al trupelor naziste SS a fost inculpat pentru incitare la ură şi ofensă adusă memoriei celor dispăruţi, în legătură cu remarcile pe care le-a făcut într-un documentar despre masacrarea de civili francezi în timpul celui de-al doilea război mondial, transmite miercuri dpa, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al tribunalului din Hildesheim a confirmat acuzaţiile aduse bărbatului de 96 de ani, afirmând că acesta a acordat postului public ARD un interviu în care a minimalizat Holocaustul şi a spus că victimele masacrului din 1944 de la Ascq, în nordul Franţei, au fost responsabile pentru propria lor moarte.


Citeşte şi: Israelul atacă o poziţie strategică din Siria

Cu câteva luni înainte de invazia aliată în Franţa, membri ai Rezistenţei franceze au sabotat cu explozibil o cale ferată în apropiere de Lille, provocând deraierea unui tren, dar fără ca nimeni să fie rănit.

La scurt timp după aceea, SS-ul a ordonat un raid de represalii în satul Ascq, aflat lângă Lille: 86 de bărbaţi şi băieţi au fost luaţi şi aliniaţi cu forţa lângă calea ferată şi au fost împuşcaţi.

Citeşte şi: Echipajul unui pescador rusesc a fost ARESTAT în Coreea de Nord

Bărbatul inculpat acum de justiţia germană pentru incitare la ură a fost acuzat la vremea respectivă că a participat la masacrul din Ascq, fiind condamnat la moarte în contumacie în 1949, şi nu mai poate fi urmărit pentru acele crime, a notat BBC.

“Când arestez oameni sunt responsabili pentru ei. Iar dacă fug am dreptul să-i împuşc”, a declarat el anul trecut pentru ARD. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.