X

Un fost mercenar Wagner a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru uciderea unei fete însărcinate

Un fost mercenar Wagner a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru uciderea unei fete însărcinate

Tribunalul regional din Omsk, Rusia, l-a condamnat pe fostul mercenar Wagner Serghei Kozlov, în vârstă de 36 de ani, la 19 ani de închisoare într-o colonie penală de maximă securitate pentru uciderea unei fete însărcinate, scrie BBC.

Instanța l-a găsit pe Kozlov vinovat de uciderea cu deosebită cruzime a unei femei însărcinate (alineatele „g” și „d” din partea 2 a articolului 105 din Codul penal al Federației Ruse). De asemenea, acesta a fost obligat să plătească 1 milion de ruble tatălui femeii ucise drept despăgubiri, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Cauza penală împotriva lui Kozlov a fost deschisă în octombrie 2023, când corpul unei tinere de 18 ani, care se afla în ultimul stadiu al sarcinii, a fost găsit într-o casă privată din Omsk. Victima avea un traumatism cranio-cerebral, nasul spart, o contuzie cerebrală – un total de 138 de leziuni.

După cum a scris ziarul Kommersant, anchetatorii l-au reținut pe concubinul fetei, Serghei Kozlov, sub suspiciunea de crimă. Potrivit publicației, în 2021 a fost condamnat pentru vătămare corporală intenționată gravă (articolul 111 din Codul penal al Federației Ruse), dar la scurt timp după verdict a fost recrutat în PMC Wagner în colonia penală.

S-a întors din războiul din Ucraina în 2023, primind Medalia pentru curaj.

După cum a scris Kommersant, motivul pentru care a fost bătută și omorâtă fata însărcinată a fost că i-a spart boxa lui Kozlov.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Tags: mercenarWagner
Externe