Un fost militar american, inculpat în cazul scrisorilor cu praf de ricin trimise lui Trump

Publicat:

Un fost militar american a fost inculpat la Salt Lake City în legătură cu scrisori de ameninţare trimise preşedintelui Donald Trump şi unor oficiali americani de rang înalt, în plicurile cărora a pus praf de ricin, un ingredient de bază al unei otrăvi violente, relatează AFP, potrivit News.ro.

William Clyde Allen, în vârstă de 39 de ani, urmează să răspundă la şapte capete de acuzare în legătură cu aceste ”ameninţări de a face uz de un agent biologic şi de o toxină, şi anume ricina”, au anunţat într-un comunicat serviciilor procurorului statului Utah.


Citește și : Brexit: Manifestaţie la Londra pentru un nou referendum

În afară de Trump, el i-a ţintit de asemenea pe secretarul Apărării James Mattis, pe directorii poliţiei federale (FBI) şi Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) şi pe comandanţii Forţelor aeriene şi Marinei.

William Clyde Allen, care a pledat nevinovat, a fost arestat pe 5 octombrie, la puţin timp după ce scrisori suspecte pe care le-a expediat la Pentagon au dat alarma.

Potrivit actului de acuzare, fostul militar i-a trimis lui Trump o scrisoare care conţinea boabe de ricin făcute pudră.

Ricinul este o plană din care se poate obţine ricină – o otravă violentă, pe care anumite grupări teroriste sunt suspectate că au vrut să o folosească pentru a comite atentate.

Potrivit comunicatului biroului procurorului, William Allen a cumpărat 380 de boabe de ricin, în decembrie 2017.

Citește și : Cazul Khashoggi: Trump consideră că explicaţia Arabiei Saudite este „credibilă”

Conţinutul exact al mesajelor de ameninţare trimise lui Trump şi conducătorilor armatei nu a fost divulgat şi nici motivele care l-au determrinat pe William Allen, un angajat al Marinei în perioada 1998-2002, să le trimită.

El era cunoscut serviciilor de securitate pentru că a proferat ameninţări şi a răspândit teorii ale complotului pe reţele de socializare.

Procesul său urmează să aibă loc pe 26 decembrie la Salt Lake City.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Audierile în Parlamentul European ale noilor comisari-desemnaţi vor avea loc între 4 şi 12 noiembrie

Audierile în Parlamentul European ale noilor comisari-desemnaţi vor avea loc între 4 şi 12 noiembrie Audierile noilor comisari-desemnaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European...

IGSU va primi 19 autospeciale de intervenție oferite de Guvernul Japoniei

IGSU va primi 19 autospeciale de intervenție oferite de Guvernul Japoniei Astăzi, 2 octombrie 2024, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a avut...

Studiile clinice reprezintă o oportunitate în România, începând cu costurile

Studiile clinice reprezintă o oportunitate în România, începând cu costurile Studiile clinice reprezintă o oportunitate din toate perspectivele, a declarat marți consilierul prezidențial Diana Păun, citată...

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina Bruxelles-ul s-a trezit șocat după victoria incontestabilă a partidului de extremă dreapta...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.