Un fost militar care a luptat alături de separatiștii din Donețk, reținut în regiunea ucraineană Vinița

Publicat:

Ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei a reținut un fost militar, care a luptat alături de separatiștii din Donețk, relatează Ukrainskaia Pravda.

Bărbatul a fost reținut în regiunea ucraineană Vinița, care se află în apropiere de granița cu regiunea transnistreană a Moldovei.

Citește și : Spînu vrea un acord cu chinezii pentru zboruri directe spre Hong Kong


Potrivit Serviciului de Securitate din țara vecină, acesta intenționa să se ascundă în regiunea transnistreană.

„Serviciul de securitate a dat de urma unui alt militant al organizației teroriste „Republica Populară Donețk”, care mult timp s-a ascuns de justiție pentru participarea la războiul împotriva Ucrainei.

Făptașul a fost reținut în apropiere de granița cu Transnistria nerecunoscută, unde încerca să fugă pentru a evita pedeapsa pentru crimele sale”, a comunicat Serviciul de Securitate al Ucrainei, potrivit newsmaker.md. 

Bărbatul reținut este locuitorul orașului Konstantinovka din regiunea Donețk. În 2014, acesta s-a alăturat așa-numitului „Regiment Slavic”, un grup terorist controlat de Federația Rusă.

Acolo, bărbatul a fost implicat în „serviciul” la punctele de control inamice, unde oprea mașinile cetățenilor ucraineni care încercau să părăsească partea ocupată a regiunii Donețk.

În timpul acestor „opriri”, militanții creau motive artificiale pentru a răpi oameni și a le „confisca” automobilele.

De asemenea, acesta a administrat mai multe grupuri pro-Kremlin pe rețeaua de socializare rusă VK, în care îndemna locuitorii Donbas să se alăture așa-numitei „Republici Populare Donețk”, declarată organizație teroristă în Ucraina.

Înainte ca în Ucraina să înceapă războiul, bărbatul a părăsit rândurile militanților și a călătorit pe teritoriul controlat de Ucraina, unde a încercat să se ascundă.

Cu toate acestea, oamenii legii l-au identificat și reținut într-unul dintre districtele de frontieră din regiunea Vinița.

Citește și : R. Moldova cumpără electricitate din Rusia la prețurile vechi

În timpul percheziției, au fost depistate și ridicate un telefonul mobil al bărbatului, dar și cartele SIM care conțin dovezi ale comunicării acestuia cu separatiștii din Donețk.

În prezent, bărbatul se află în arest. Acesta est învinuit în temeiul articolului „participarea la un grup sau o organizație teroristă” și riscă până la 15 ani de închisoare.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reformistul Massoud Pezeshkian, noul președinte al Iranului

Reformistul Massoud Pezeshkian, noul președinte al Iranului Candidatul reformist Massoud Pezeshkian a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Iran, devansându-l pe ultraconservatorul Said...

Ce i-a cerut Melania Trump soțului ei dacă va recâștiga Președinția Statelor Unite

Ce i-a cerut Melania Trump soțului ei dacă va recâștiga Președinția Statelor Unite Melania plănuiește să-și împartă timpul între Washington DC și New York. Acesta...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Adunării Generale a ONU, Dennis Francis

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Adunării Generale a ONU, Dennis Francis Republica Moldova continuă să acorde sprijinul necesar persoanelor refugiate din...

Ministrul Culturii din Slovacia: comunitatea LGBTQ+ este de vină pentru scăderea natalității în Europa

Ministrul Culturii din Slovacia: comunitatea LGBTQ+ este de vină pentru scăderea natalității în Europa Ministrul Culturii din Slovacia, Martina Šimkovičová, a învinuit comunitatea LGBTQ+ pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.