Un fost ofiţer al SBU, rănit într-un incident la Moscova (presă)

Publicat:

Un fost ofiţer al SBU, rănit într-un incident la Moscova (presă)

Un fost ofiţer al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a fost rănit vineri într-un incident în care a fost implicat vehiculul său la Moscova, au informat agenţiile de presă ruse TASS şi RIA Novosti, relatează AFP.

Victima, Vassili Prozorov, a fost rănit la mâini şi picioare, a declarat pentru RIA Novosti o sursă de securitate, sub rezerva anonimatului, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

O altă sursă din cadrul serviciilor de urgenţă a declarat, la rândul său, că bărbatul a fost rănit în momentul în care un dispozitiv exploziv s-a declanşat sub maşina sa de tip SUV, în apropierea locuinţei sale din nordul capitalei Rusiei.

Comitetul de Anchetă rus, organismul însărcinat cu realizarea cercetărilor penale, a confirmat un incident în care “un vehicul a fost avariat şi proprietarul său a fost rănit”, fără a preciza dacă într-adevăr a avut loc o explozie.

A fost deschisă o anchetă şi sunt în derulare cercetări, a mai transmis comitetul.

O rudă a lui Vassili Prozorov a declarat pentru RIA Novosti că viaţa acestuia nu este în pericol. “Este în viaţă, e bine”, a spus el.

În martie 2019, Vassili Prozorov a participat la o conferinţă de presă la Moscova, unde a fost prezentat ca un dezertor care a trecut de partea Rusiei. El a declarat apoi că a lucrat pentru SBU între 1999 şi 2018, dând asigurări că a furnizat informaţii Rusiei începând din aprilie 2014, având o “motivare ideologică”.

SBU a reacţionat susţinând că Prozorov a fost concediat în 2018 pentru lipsuri, acuzându-l mai ales că a consumat băuturi alcoolice la serviciu şi că s-a “vândut” ruşilor.

Kievul nu a făcut pentru moment declaraţii în legătură cu incidentul de vineri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 26 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 26 iulie în Istorie 26 iulie este a 207-a zi a calendarului gregorian și a 208-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 26 iulie 2024

Horoscop 26 iulie 2024 Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase, mai ales în dragoste, pentru unii nativi zodiacali, potrivit stiripesurse. Horoscop 26 iulie 2024...

Meta șterge zeci de mii de conturi Facebook și Instagram. Motivul eliminării din rețelele de socializare

Meta șterge zeci de mii de conturi Facebook și Instagram. Motivul eliminării din rețelele de socializare Meta anunţă că în jur de 63.000 de conturi...

Melcii invazivi, care produc daune culturilor, pot fi respinşi cu ajutorul usturoiului (studiu)

Melcii invazivi, care produc daune culturilor, pot fi respinşi cu ajutorul usturoiului (studiu) Un studiu australian a descoperit că speciile invazive de melci au o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.