Un fost politician indian condamnat pentru răpire și fratele lui, împușcați mortal în direct la TV

Publicat:

Un fost politician indian condamnat pentru răpire a fost împușcat mortal în direct la televizor, împreună cu fratele său, informează mediafax.

Atiq Ahmed, care se afla sub escorta poliției și era acuzat de crimă și agresiune, vorbea cu jurnaliștii când un pistol a fost îndreptat spre capul său. După ce s-au tras focurile de armă, trei bărbați care se dădeau drept jurnaliști s-au predat rapid și au fost luați în custodie, a relatat presa locală, citată de BBC.


Citește și : G7 a convenit să ceară reducerea consumului de gaze şi creşterea energiei electrice

Fiul adolescent al lui Ahmed a fost împușcat mortal de poliție cu câteva zile înainte.

Ahmed afirmase anterior că a existat o amenințare la adresa vieții sale din partea poliției.

O înregistrare video îi arată pe Ahmed și pe fratele său, Ashraf, vorbind cu jurnaliștii în drum spre un control medical la un spital din apropiere, cu câteva secunde înainte de a fi împușcați amândoi.

Fiul adolescent al lui Atiq Ahmed, Asad, și un alt bărbat, căutat în legătură cu un caz de crimă, au fost uciși de poliție la începutul acestei săptămâni în ceea ce a fost descris ca fiind un schimb de focuri.

În filmare, Ahmed este întrebat dacă a participat la înmormântarea fiului său, iar ultimele sale cuvinte adresate camerei sunt: “Nu ne-au luat, așa că nu ne-am dus”.

Cei trei bărbați care se dăduseră drept jurnaliști s-au predat la scurt timp după împușcături, a relatat presa locală. Un polițist și un jurnalist au fost, de asemenea, răniți la fața locului, a precizat poliția.

Ahmed, care este un fost deputat, și fratele său se aflau în custodia poliției și fuseseră aduși la Prayagraj, în Uttar Pradesh, unde Ahmed era acuzat de crimă și agresiune.

El a fost încarcerat în 2019 după ce a fost condamnat pentru răpire.

Luna trecută, Curtea Supremă din India a refuzat să audieze petiția sa în care susținea că există o amenințare la adresa vieții sale din partea poliției.

Uttar Pradesh este guvernat de BJP, un partid naționalist hindus, iar partidele de opoziție au criticat crimele ca fiind un eșec în materie de securitate.

Citește și : Polonia interzice importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina

În ultimii șase ani, în statul Uttar Pradesh au fost ucise de către poliție peste 180 de persoane care se confruntau cu diverse acuzații. Partidele de opoziție spun că există un climat de teamă.

Activiștii pentru drepturile omului acuză poliția că efectuează omoruri extrajudiciare, lucru negat de guvernul statului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 Mijloacele de transport din stânga...

Sindicaliștii cer ca majorarea vârstei de pensionare a femeilor să se oprească la 61 de ani sau stabilirea unui moratoriu pentru o perioadă

Sindicaliștii cer ca majorarea vârstei de pensionare a femeilor să se oprească la 61 de ani sau stabilirea unui moratoriu pentru o perioadă Sindicaliștii consideră...

Judecătoarea Ecaterina Buzu va fi evaluată a treia oară de Comisia Pre-Vetting, după ce CSJ i-a admis contestația

Judecătoarea Ecaterina Buzu va fi evaluată a treia oară de Comisia Pre-Vetting, după ce CSJ i-a admis contestația Judecătoarea Ecaterina Buzu, candidată la funcția de...

Natalia Trofim, noul membru al Curții de Conturi

Natalia Trofim, noul membru al Curții de Conturi Parlamentul a numit un nou membru al Curții de Conturi. Deputații au aprobat numirea Nataliei Trofim în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.