Un fost preşedinte sud-coreean a ieşit pe cauţiune din închisoare

Publicat:

Fostul preşedinte sud-coreean Lee Myung-bak, condamnat în octombrie 2018 la 15 ani de detenţie pentru fapte de corupţie, a beneficiat miercuri de o eliberare pe cauţiune, informează AFP, potrivit agerpres.

La putere din 2008 până în 2013, fostul preşedinte sud-coreean astăzi în vârstă de 77 de ani a fost declarat vinovat între altele pentru acceptare de mită şi deturnare de fonduri.


Citeşte şi: Miliardarul Michael Bloomberg renunţă să mai candideze la prezidenţialele din SUA

Înalta Curte a Coreei de Sud a acceptat cererea lui de eliberare pe motive de sănătate, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap. În cerere, fostul preşedinte a invocat vârsta sa şi temerea de a muri subit din cauza diabetului şi apneii de somn.

Tribunalul l-a declarat vinovat de faptul de a fi beneficiat de bani din partea grupului Samsung pentru a acorda o graţiere preşedintelui acestei companii sud-coreene, Lee Kun-hee, care fusese condamnat pentru evaziune fiscală.

Fostul preşedinte al Coreei de Sud a dezminţit orice delapidare de fonduri, afirmând că procesul împotriva lui constituie o “răzbunare politică”.

Citeşte şi: Coreea de Nord reconstruieşte o bază de lansare a rachetelor

În Coreea de Sud, şefii de stat ajung adesea la închisoare odată îndepărtaţi de la putere, de cele mai multe ori ca urmare a unei alternanţe politice. Astfel, cei patru foşti preşedinţi încă în viaţă au fost toţi condamnaţi.

Park Geun-hye, preşedinta care i-a succedat lui Lee, a fost condamnată la 25 de ani de detenţie şi milioane de euro amendă pentru corupţie şi abuz de putere. Ea a fost destituită în 2017 în urma unui răsunător şi ramificat scandal ce i-a făcut pe mii de sud-coreeni să protesteze în stradă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.