Un fost rival al lui Erdogan îşi face un nou partid politic

Publicat:

Candidatul opoziţiei la alegerile prezidenţiale din 2018 împotriva preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a lansat marţi un nou partid, remodelând peisajul politic la doi ani distanţă de un nou termen electoral, relatează France Presse, potrivit agerpres.

“Vom transforma Turcia”, a declarat Muharrem Ince la lansarea partidului său Memleket (Patria) la Ankara, formulând critici virulente împotriva puterii lui Erdogan, dar şi – fără a o numi – formaţiunii politice pe care el a părăsit-o, Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat).


Citeşte şi: Plutonul de EXECUŢIE a fost introdus în Carolina de Sud – Black News

“Opoziţia noastră este totală faţă de această ordine bazată pe jafuri (…). Puterea nu ar putea oferi o soluţie la nicio problemă a ţării”, a adăugat el.

Subliniind că “nu se teme” să pună accentul pe laicitate, el a promis de asemenea că se va întoarce, dacă va fi ales, la o politică externă “realistă”, considerând că actuala diplomaţie turcă, adesea belicoasă, a fost “deviată de la axa sa”.

În calitate de candidat al CHP, Ince a obţinut 30,64% din voturi la alegerile prezidenţiale din 2018, câştigate de Erdogan cu un scor de 52,59%. Următoarele alegeri generale sunt programate în 2023.

Veteran al politicii, cu discurs şi carismă uneori comparate cu cele ale preşedintelui turc, Ince a reuşit să adune mulţimi în timpul mitingurilor sale electorale din 2018.

Citeşte şi: Elveţia, cel mai probabil loc de întâlnire între Putin şi Biden – Black News

Dar mulţi alegători au sentimente ostile faţă de el după ce şi-a recunoscut înfrângerea în noaptea alegerilor printr-un mesaj trimis unui jurnalist în loc să ţină un discurs în faţa susţinătorilor săi.

Reprezentând aripa naţionalistă a CHP, Ince a criticat puternic partidul înainte de a-l părăsi, considerând că nu era condus democratic.

Trei deputaţi care au demisionat la sfârşitul lunii ianuarie din CHP s-au alăturat de asemenea noii sale formaţiuni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.