Un fost soldat britanic a fost ‘împușcat mortal’ în luptele din Severodonețk

Publicat:

Războiul din Ucraina. Un fost soldat britanic a fost “împușcat mortal” în luptele din Severodonețk. Jordan Gatley a servit în armata britanică până în martie, când “după o analiză atentă… a plecat în Ucraina pentru a ajuta”, a scris tatăl său pe Facebook, informează mediafax.

Un fost soldat britanic a murit luptând împotriva forțelor rusești în orașul ucrainean Severodonețk, a anunțat familia acestuia.


Citește și : Fosta președintă a Boliviei Jeanine Añez, condamnată la 10 ani de închisoare

Jordan Gatley a părăsit armata britanică în martie „pentru a-și continua cariera de soldat în alte domenii” și a zburat în Ucraina la scurt timp după aceea pentru a ajuta la respingerea forțelor rusești și pentru a antrena soldați ucraineni.

Anunțând vestea pe Facebook, tatăl său, Dean, a scris: “Ieri (10/06/22) am primit vestea devastatoare că fiul nostru, Jordan, a fost împușcat și ucis în orașul Severodonețk, Ucraina”, conform Sky News.

Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare a confirmat că “sprijină familia unui bărbat britanic care a murit în Ucraina”.

Tatăl său a adăugat: “Echipa sa spune că toți l-au iubit, la fel ca și noi, și că a făcut o diferență masivă în viețile multor oameni, nu numai în calitate de soldat, ci și prin antrenarea forțelor ucrainene. Jordan și echipa sa erau foarte mândri de munca pe care o făceau și îmi spunea adesea că misiunile în care mergeau erau periculoase, dar necesare”.

Postarea lui Gatley, scrisă sâmbătă târziu, a fost întâmpinată cu sute de mesaje de condoleanțe.

Este al doilea britanic care moare în Ucraina de la începutul războiului

Citește și : O organizaţie neguvernamentală rusă împotriva torturii a fost desemnată ‘agent al străinătăţii’

Scott Sibley, în vârstă de 36 de ani, a murit la sfârșitul lunii aprilie și era, de asemenea, un fost membru al forțelor armate britanice.

Orașul Severodonețk a devenit principalul punct de concentrare a ofensivei rusești din ultimele săptămâni. Este una dintre ultimele zone din regiunea ocupată Luhansk din estul țării care se află încă sub control ucrainean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a...

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată Armata rusă a interceptat joi o dronă ucraineană lângă oraşul rus Kurceatov, dar...

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a anunțat că la următoarea reuniune...

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a sosit la Kiev joi, la nici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.