X

Un fost soldat britanic a fost ‘împușcat mortal’ în luptele din Severodonețk

Războiul din Ucraina. Un fost soldat britanic a fost “împușcat mortal” în luptele din Severodonețk. Jordan Gatley a servit în armata britanică până în martie, când “după o analiză atentă… a plecat în Ucraina pentru a ajuta”, a scris tatăl său pe Facebook, informează mediafax.

Un fost soldat britanic a murit luptând împotriva forțelor rusești în orașul ucrainean Severodonețk, a anunțat familia acestuia.

Citește și : Fosta președintă a Boliviei Jeanine Añez, condamnată la 10 ani de închisoare

Jordan Gatley a părăsit armata britanică în martie „pentru a-și continua cariera de soldat în alte domenii” și a zburat în Ucraina la scurt timp după aceea pentru a ajuta la respingerea forțelor rusești și pentru a antrena soldați ucraineni.

Anunțând vestea pe Facebook, tatăl său, Dean, a scris: “Ieri (10/06/22) am primit vestea devastatoare că fiul nostru, Jordan, a fost împușcat și ucis în orașul Severodonețk, Ucraina”, conform Sky News.

Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare a confirmat că “sprijină familia unui bărbat britanic care a murit în Ucraina”.

Tatăl său a adăugat: “Echipa sa spune că toți l-au iubit, la fel ca și noi, și că a făcut o diferență masivă în viețile multor oameni, nu numai în calitate de soldat, ci și prin antrenarea forțelor ucrainene. Jordan și echipa sa erau foarte mândri de munca pe care o făceau și îmi spunea adesea că misiunile în care mergeau erau periculoase, dar necesare”.

Postarea lui Gatley, scrisă sâmbătă târziu, a fost întâmpinată cu sute de mesaje de condoleanțe.

Este al doilea britanic care moare în Ucraina de la începutul războiului

Citește și : O organizaţie neguvernamentală rusă împotriva torturii a fost desemnată ‘agent al străinătăţii’

Scott Sibley, în vârstă de 36 de ani, a murit la sfârșitul lunii aprilie și era, de asemenea, un fost membru al forțelor armate britanice.

Orașul Severodonețk a devenit principalul punct de concentrare a ofensivei rusești din ultimele săptămâni. Este una dintre ultimele zone din regiunea ocupată Luhansk din estul țării care se află încă sub control ucrainean.

Tags: Severodoneţksoldatucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina