X

Un frate al autorului atentatului de la Strasbourg a fost reţinut după o serie de mesaje “alarmante” pe Facebook

Unul dintre fraţii lui Cherif Chekatt, autorul atentatului de la Strasbourg din estul Franţei, care s-a soldat în decembrie cu cinci morţi, a fost reţinut vineri la domiciliul său după ce a postat mesaje “alarmante” pe Facebook, informează surse apropiate anchetei citate de AFP, potrivit Agerpres.

Malek Chekatt, de 38 de ani, a fost reţinut “în apropierea domiciliului său de lângă centrul Strasbourgului” de către poliţia judiciară din Strasbourg, fiind apoi plasat în arest preventiv, potrivit aceloraşi surse.

Citește și : Trump a ORDONAT PERSONAL oferirea unei autorizaţii pentru acces la date secrete ginerelui său

“Ancheta poliţiei judiciare va face lumină asupra intenţiilor reale ale interesatului, care a scris substanţial (pe Facebook vineri) că vom auzi vorbindu-se de el în aceeaşi seară”, au adăugat acestea.

El a mai postat şi o fotografie în care apăreau cinci arme, printre care două arme de asalt, o puşcă şi două pistoale, precum şi o vestă antiglonţ, potrivit site-ului de internet al cotidianului Les Dernieres Nouvelles d’Alsace.

O percheziţie a locuinţei sale era de altfel în curs la sfârşitul după-amiezii, potrivit unei sursei apropiate anchetei.

Poliţia judiciară a fost sesizată de parchetul din Strasbourg pentru “ameninţări împotriva persoanelor”, au adăugat sursele citate.

Cherif Chekatt, de 29 de ani, a ucis cinci persoane şi a rănit în jur de zece într-un atac armat comis în centrul istoric al Strasbourgului pe 11 decembrie, în timpul tradiţionalului Târg de Crăciun. El însuşi a fost ucis apoi de poliţie după două zile de căutări într-un cartier din sudul oraşului.

Citește și : Guvernul Canadei a iniţiat procedura de extrădare în Statele Unite a directorului financiar Huawei

Bărbatul depusese un jurământ de credinţă faţă de gruparea Stat Islamic, potrivit unei înregistrări video descoperite de anchetatori pe un stick USB.

Tags: arest preventivCherif ChekattfacebookMalek Chekattperchezitiestat islamicStrasbourgUSB
Categorii: Diaspora