X

Un general rus a fost ucis de un ‘dispozitiv exploziv improvizat’ în estul Siriei

Un general rus a fost ucis şi alţi doi militari au fost răniţi marţi în urma exploziei unui ‘dispozitiv exploziv improvizat’ când vehiculul în care se aflau trecea pe lângă Deir Ezzor, în estul Siriei, relatează AFP, citând agenţii de presă ruse, potrivit agerpres.

‘La 18 august, un dispozitiv exploziv improvizat a explodat în timp ce convoiul rus revenea dintr-o acţiune umanitară, la 15 km de oraşul Deir Ezzor’, indică agenţiile ruse, citând un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

Citește și : Sirian arestat în Germania sub suspiciunea de implicare în crime de război

Trei militari ruşi au fost răniţi în urma deflagraţiei. În timpul evacuării, unul dintre ei, un consilier militar de rang înalt cu grad de general-maior, a ‘decedat din cauza rănilor’, adaugă comunicatul.

Ministerul Apărării rus nu a oferit alte detalii.

Mai multe mii de soldaţi ruşi sunt desfăşuraţi în Siria în sprijinul armatei preşedintelui Bashar al-Assad.

Intervenţia militară rusă, declanşată în septembrie 2015, a schimbat cursul războiului şi a permis Damascului să obţină victorii decisive, câştigând terenul pe care îl pierduse în faţa rebelilor şi jihadiştilor din gruparea Statul Islamic.

Citește și : Numărul cazurilor de depresie în Marea Britanie s-a dublat în perioada pandemiei

La jumătatea lunii iulie, trei soldaţi ruşi au fost răniţi în explozia unei bombe la trecerea vehiculului lor pe o rută din nord-vestul Siriei, unde participaseră la o patrulă comună cu forţele turce.

Tags: damascDeir EzzorgeneralmoscovasiriaStatul Islamic
Categorii: Sinteze